Συμφωνία ΕΤΥΚ-SOCIETE GENERALE BANK – CYPRUS για την παραχώρηση του 25% της ετήσιας προσαύξησης
Ενεργοποιείται η Επιτροπή Αξιολόγησης
για παραχώρηση του 25% της ετήσιας προσαύξησης
Τουλάχιστον το 70% των συναδέλφων θα ευεργετείται κάθε δύο χρόνια
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι, έχει υπογραφεί η Συμφωνία που καθορίζει τους κανόνες λειτουργίας της Επιτροπής, η οποία είναι αρμόδια για την κατανομή του 25% της ετήσιας προσαύξησης.
Η Επιτροπή πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα, με στόχο να ολοκληρώσει το έργο της το συντομότερο δυνατό.
Ως γνωστό, η σύσταση και λειτουργία της Επιτροπής αυτής αποτελεί πρόνοια της Συλλογικής Σύμβασης ΕΤΥΚ – SOCIETE GENERALE BANK (2021-2022).
Αξίζει να αναφερθεί ότι, η αρχική θέση της Τράπεζας ήταν όπως το σύνολο του ποσού που θα κατακρατηθεί (25% της ετήσιας προσαύξησης όλων των συναδέλφων) να κατανεμηθεί μόνο στο 25% του συνόλου του προσωπικού.
Ωστόσο, μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις της Οργάνωσής μας με τη Διοίκηση της Τράπεζας, καταλήξαμε σε Συμφωνία, βάσει της οποίας κάθε δύο χρόνια, τουλάχιστον το 70% των συναδέλφων θα επωφελείται της παραχώρησης είτε του 100% είτε του 50% της ετήσιας του προσαύξησης (πέραν του 75% της ετήσιας προσαύξησης που θα παραχωρείται σε όλους).
Ενημερωτικά, αναφέρουμε ότι η Επιτροπή είναι πενταμελής, τρία μέλη διορίζει η Τράπεζα και δύο μέλη διορίζει η ΕΤΥΚ, και οι αποφάσεις της θα λαμβάνονται με πλειοψηφία.
Με βάση τη Συμφωνία, η αποκοπή του 25% θα υπολογίζεται ανά ομάδα κλιμάκων, ως πιο κάτω, και μετά θα κατανέμεται στην ίδια ομάδα κλιμάκων (η λογική είναι ότι σε κάθε ομάδα υπάρχουν καλοί / άριστοι υπάλληλοι και με αυτό τον τρόπο διατηρείται ο ανταγωνισμός και το αίσθημα δικαίου):
- Οργανικές Θέσεις
- Μη Οργανικές Θέσεις
Από τις δύο πιο πάνω ομάδες κλιμάκων προσωπικού πρέπει το:
- 8% των δικαιούχων της κάθε ομάδας κλιμάκων να επωφελείται επιπλέον με 100% της ετήσιας προσαύξησης τους.
- Επίσης, με επιπλέον 50% της ετήσιας προσαύξησης θα επωφελείται ανάλογος αριθμός υπαλλήλων από την κάθε ομάδα κλιμάκων μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου ποσού της κάθε ομάδας.
Η Συμφωνία προβλέπει ότι, κανείς δεν μπορεί να επωφελείται με επιπλέον ποσοστό της ετήσιας προσαύξησης πάνω από τρεις συνεχόμενες χρονιές.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι υπάρχει πρόνοια στη Συμφωνία, βάσει της οποίας οι χαμηλόμισθοι συνάδελφοι, μέχρι €1.800 μηνιαίως, θα επωφεληθούν με τουλάχιστον το 25% της ετήσιάς τους προσαύξησης.
Για την παραχώρηση του 25% της ετήσιας προσαύξησης, θα λαμβάνονται υπόψη οι ετήσιες αξιολογήσεις των τριών προηγούμενων χρόνων, η σφαιρική αξιολόγηση, η οποία έχει καθιερωθεί στην Τράπεζα από το 2023, καθώς και τα έτη υπηρεσίας του κάθε συναδέλφου.
Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση του κάθε συναδέλφου αποτελεί, ουσιαστικά, τον πιο σημαντικό παράγοντα, ο οποίος θα είναι καθοριστικής σημασίας, κατά την λήψη της απόφασης παραχώρησης του 25% της ετήσιας προσαύξησης από την αρμόδια Επιτροπή.
Η όλη διαδικασία παραχώρησης του 25% της ετήσιας προσαύξησης, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να ολοκληρωθεί.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Λευκωσία, 11 Σεπτεμβρίου 2023