Menu

ΕΤΥΚ - ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ - ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΟΣΕΩΝ  ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ


ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΟΣΕΩΝ


ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Επανερχόμαστε στο θέμα του Κορωνοϊού και στις ενέργειες της Οργάνωσής μας για διασφάλιση, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, της προστασίας της υγείας των συναδέλφων αλλά και των πελατών.

 

Η Οργάνωσή μας, μέσα από τη διαρκή αξιολόγηση των δεδομένων, έχει καταλήξει στις πιο κάτω, ενισχυτικές / επιπρόσθετες εισηγήσεις για μέτρα προφύλαξης από τον Κορωνοϊό και για ενίσχυση της προσπάθειας της Κυβέρνησης και όλου του λαού, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, τις οποίες θα αποστείλει προς όλους τους αρμόδιους:

 

· ΟΛΟΙ οι πελάτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από κατάστημα πρέπει να ζητούν ραντεβού (προκαθορισμένη ώρα). 
Με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχουν ουρές και θα ελέγχονται/περιορίζονται τα άτομα εντός του καταστήματος.

 

· Να ισχύουν τα 8m2 ανά άτομο και για το προσωπικό/εργαζομένους. Την ώρα που μεταφέρεται ο ιός σε ένα χώρο εργασίας ανοιχτό που μέχρι και 20 άτομα κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο θα σημαίνει καταστροφή.

 

· Σε ένα κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου (Άγιοι Ομολογητές), εννέα συνάδελφοι αποδείχτηκαν θετικοί στον ιό και δυστυχώς τον μετέφεραν και στις οικογένειες τους και πιθανόν εκείνοι στους χώρους εργασίας τους.
Τέτοια περιστατικά θυμίζουν την περίπτωση του Νοσοκομείου Πάφου και πρέπει να αποφεύγονται.

 

· Πρέπει να ληφθεί πρόνοια για όσους είναι δικαιούχοι (δεκάδες χιλιάδες) βοήθειας από το κράτος (λόγω Κορωνοϊού) και δεν έχουν λογαριασμό να μπορούν να το πράξουν χωρίς άμεση παρουσία στα καταστήματα.

 

· Σ’ όσους έχουν λογαριασμό να εκδοθούν κάρτες (χωρίς είσοδο τους στα καταστήματα) για να μπορούν να κάνουν αναλήψεις χωρίς ρίσκο.

 

· Οι Τράπεζες να περιορίσουν τα καταστήματα λειτουργίας τους στο ελάχιστο και να έχουν ενναλακτικές λύσεις (εφεδρικές) σε περίπτωση που χρειαστεί να διατηρηθούν σε λειτουργία κάποια καταστήματα, επειδή δεν ξέρουμε και την ανάγκη της διάρκειας της διατήρησης των μέτρων.

 

· Λόγω της ψήφισης του νόμου της εννεάμηνης αναστολής των δόσεων των δανειοληπτών, αναμένεται άμεσα να υποχρεωθούν πάνω από 250,000 (οφειλέτες και εγγυητές) συμπολίτες μας να επισκεφθούν καταστήματα Τραπεζών για υπογραφή των σχετικών εγγράφων.
Αυτό σημαίνει πολλαπλασιασμό κινδύνων, άρα πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα προστασίας και αυστηρής εφαρμογής τους.

 

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι, εφόσον μέσα από δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας, κας Ζέτας Αιμιλιανίδου, έχει ξεκαθαριστεί ότι η οικονομική ενίσχυση από τα σχέδια της Κυβέρνησης δεν αφορά τις Τράπεζες / Τραπεζικούς Υπαλλήλους, έχουν υποχρέωση όλες οι Τράπεζες να καλύψουν οι ίδιες πλήρως το όποιο κόστος για τους επηρεαζόμενους συναδέλφους.

 

Ήδη, η Διοίκηση της Astrobank και της Εθνικής Ασφαλιστικής έχουν αποφασίσει όπως, για όλους τους συναδέλφους που χρειάστηκε ή θα χρειαστεί να απουσιάσουν λόγω του Κορωνοϊού, θα καταβάλουν οι ίδιες το σύνολο του μισθού τους.  

 

Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να χειριστούν και οι υπόλοιπες Διοικήσεις το θέμα αυτό.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Λευκωσία, 31 Μαρτίου 2020

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - Κεντρική Τράπεζα - ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ
Επόμενο ETYK - Διευκρίνιση Υπουργού Εργασίας: Οι Τραπεζικοί Υπάλληλοι δικαιούνται τα επιδόματα - Η Astrobank παραχώρησε €250 στους υπαλλήλους της 1ης γραμμής

Λήψη Αρχείων

Αρχείο