Menu

ΕΤΥΚ - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ δεν σέβεται τους εργασιακούς θεσμούς και το προσωπικό της - Αυτοτορπίλισαν τη Συμφωνία και απέρριψαν τις προτάσεις του Υπουργείου  - Το Υπουργείο Εργασίας έχει υποχρέωση να π

Η Ελληνική Τράπεζα δεν σέβεται τους εργασιακούς θεσμούς
και το προσωπικό της

Αυτοτορπίλισαν τη Συμφωνία και απέρριψαν τις προτάσεις του Υπουργείου 

Το Υπουργείο Εργασίας έχει υποχρέωση να προχωρήσει με αγωγές
εναντίον των μελών του Δ.Σ. της Τράπεζας


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επανερχόμαστε στο θέμα της απαράδεκτης στάσης της Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία με τον τρόπο που χειρίζεται τα εργασιακά θέματα, διχάζει το προσωπικό της, δημιουργώντας ταυτόχρονα χάσμα μεταξύ Διοίκησης και συναδέλφων.

Η στάση της Τράπεζας είναι και προκλητική, γιατί ενώ συμπεριφέρεται με απαξίωση στους εργασιακούς θεσμούς και τους συναδέλφους, την ίδια στιγμή δηλώνει, ότι δήθεν σέβεται και αναγνωρίζει την προσφορά του προσωπικού της και ότι είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί με καλή πίστη με την Οργάνωσή μας. 

Στην πραγματικότητα, έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι, δεν σέβεται τους εργασιακούς θεσμούς αλλά και το ίδιο το προσωπικό της και με τις ενέργειές της υποτιμά την νοημοσύνη του.

Το Υπουργείο Εργασίας, στις 10/06/2021 υπέβαλε πρόταση για έναρξη εντατικού διαλόγου για την ένταξη των συναδέλφων των πρώην ΣΠΙ στις κλίμακες της ΕΤΥΚ μέχρι τις 18/6/2021. Η Οργάνωσή μας αποδέχθηκε την πρόταση αυτή, η Ελληνική την απέρριψε. 

Επέλεξε, συνειδητά, να διχάσει για ακόμα μια φορά το προσωπικό της και επικαλούμενη τις συμβάσεις των πρώην ΣΠΙ (επιλεκτικά – όταν τη συμφέρει ισχύουν οι συμβάσεις αυτές και όταν δεν τη συμφέρει δεν ισχύουν!), έδωσε τις ετήσιες προσαυξήσεις με βάση τις κλίμακες που ίσχυαν για τον καθένα, πριν μεταφερθεί στην Ελληνική Τράπεζα. 

Γιατί, αφού δηλώνει ότι σέβεται το προσωπικό της, δεν υιοθέτησε την εισήγηση της Οργάνωσής μας, για παραχώρηση σε όλο το προσωπικό, ισόποσης προσαύξησης 115 ευρώ (για να ευεργετηθούν οι χαμηλόμισθοι);

Αφού επικαλέστηκε τις συμβάσεις των ΣΠΙ για την παραχώρηση των ετήσιων προσαυξήσεων, γιατί δεν έπραξε το ίδιο και σε ότι αφορά τις επιστροφές των μειώσεων στους μισθούς, την επαναφορά της εισφοράς στο Ταμείο Προνοίας και την παραχώρηση 14ου μισθού κ.α., όπως προβλέπουν οι ίδιες συμβάσεις;

Το Υπουργείο Εργασίας πρότεινε επίσης, όπως, αμέσως μετά την ένταξη των συναδέλφων στις κλίμακες της ΕΤΥΚ, να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις της Οργάνωσής μας με την Ελληνική Τράπεζα για την συμπλήρωση του 33% των Οργανικών θέσεων (προαγωγές και αναβαθμίσεις για το σύνολο του προσωπικού της Τράπεζας). Και πάλι η Οργάνωσή μας αποδέχθηκε την πρόταση ενώ η Ελληνική Τράπεζα την απέρριψε.

Φυσικά, ανεξάρτητα με το πιο πάνω, η συμπλήρωση του 33% και οι προαγωγές/αναβαθμίσεις αποτελούν συμβατική υποχρέωση της Τράπεζας και οφείλει να την τηρήσει και το Υπουργείο Εργασίας έχει, εκ των πραγμάτων, υποχρέωση να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης που να καταδικάζει την Ελληνική Τράπεζα.  

Ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας βρίσκονται κι άλλες καταγγελίες της Οργάνωσής μας για παραβιάσεις, εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας, των υφιστάμενων συμφωνιών αλλά και του νόμου για την προστασία των μισθών.

Ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις παραβίασης του νόμου, το Υπουργείο Εργασίας έχει υποχρέωση να προχωρήσει στην καταχώρηση ποινικών αγωγών εναντίον των μελών του Δ.Σ. της Τράπεζας, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις νομικές τους υποχρεώσεις.

Αν δεν τηρηθούν τα πιο πάνω η Οργάνωσή μας θα προσφύγει στον αρμόδιο Επίτροπο.

Όσον αφορά τα κατά καιρούς σχόλια και τις «πληροφορίες» που διοχετεύονταν προς τους συναδέλφους, για δήθεν διαφωνίες και προσκόμματα που έθετε η Οργάνωσή μας στις διαπραγματεύσεις για την Συλλογική Σύμβαση, έχουν κι αυτά διαψευσθεί από τα πραγματικά γεγονότα.

Η Οργάνωσή μας, είχε καταλήξει σε γραπτή συμφωνία με τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, σε ΟΛΑ τα σημεία και η ίδια η Τράπεζα υπαναχώρησε/αυτοτορπίλισε τη συμφωνία αυτή.

Πρέπει η Ελληνική Τράπεζα να πάψει επιτέλους να υποτιμά τη νοημοσύνη του προσωπικού της αλλά και της κοινωνίας, αφού πλέον τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Η Ελληνική Τράπεζα οφείλει να σέβεται τους εργασιακούς θεσμούς, όπως οφείλει να τηρεί και τις πρόνοιες των υφιστάμενων συμφωνιών.

Οφείλει να συμπληρώσει αμέσως το 33% των Οργανικών θέσεων και να προχωρήσει σε προαγωγές/αναβαθμίσεις.

Οφείλει να επιστρέψει τις μειώσεις στους μισθούς και στο Ταμείο Προνοίας.

Οφείλει επιτέλους να σεβαστεί το προσωπικό της και να σταματήσει να επιδιώκει κοντόφθαλμα το διαχωρισμό του.

Προτεραιότητα της Οργάνωσής μας είναι η ένταξη ΟΛΩΝ στις κλίμακες της ΕΤΥΚ – Ελληνικής Τράπεζας (ανάλογα με τα καθήκοντα και τις ευθύνες του καθενός), ενώ παράλληλα μέσα από τις διαδικασίες του Υπουργείου Εργασίας διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που συμπλήρωσαν 12 μήνες ικανοποιητικής υπηρεσίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Θέλουμε ακόμα μια φορά να σας διαβεβαιώσουμε ότι, η Οργάνωσή μας χειρίζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα το θέμα, με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της και θα πετύχει τους στόχους της και οι συνάδελφοι θα δικαιωθούν.

Θα συνεχίσουμε να σας τηρούμε ενήμερους για τις εξελίξεις.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ                                                       

Λευκωσία, 13 Ιουλίου 2021

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - ALPHA BANK - Ευεργετούνται οι χαμηλόμισθοι - Μόνο για το 2021 - ισόποση αύξηση €125,00 μηνιαίως - Αναδρομικά από 01/01/2021 - Οι υφιστάμενες κλίμακες διατηρούνται ως έχουν
Επόμενο TETYK: ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΑΣ ΤΕΤΥΚ ΠΡΩΤΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ DROUSHIA HEIGHTS HOTEL ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 15/7 - 31/8

Λήψη Αρχείων

Αρχείο