Menu

ETYK - ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ  Η ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ - Κλίμα τρομοκρατίας και ετσιθελισμού - Να σταματήσουν τα παραμύθια και να δούμε τις πραγματικότητες, ορθά, καθαρά και σε βάθος χρόνου .!

ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ
Η ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

Κλίμα τρομοκρατίας και ετσιθελισμού

Να σταματήσουν τα παραμύθια και να δούμε τις πραγματικότητες,
ορθά, καθαρά και σε βάθος χρόνου …!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Επανερχόμαστε σήμερα, γι’ άλλη μια φορά για το γνωστό θέμα της καταπάτησής των συμφωνιών (στην ουσία επιδιώκουν την κατάργηση τους) από τη σημερινή Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας.

1.         Κατ’ αρχήν καταπατούν τις συμφωνίες και το Σύνταγμα (απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου) αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για το ρόλο του Υπουργείου Εργασίας (Υπουργού κας Ζ. Αιμιλιανίδου), ότι δήθεν ευνοεί την ΕΤΥΚ.

Απεναντίας έπρεπε να κάνει πολύ περισσότερα το Υπουργείο Εργασίας, αφού χωρίς κανένα ενδοιασμό διαπίστωσε ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα και ως εκ τούτου  έπρεπε να κινήσει την ποινική διαδικασία.

Το Υπουργείο επανέλαβε την ίδια απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου και η Διοίκηση της Τράπεζας και φίλοι δημοσιογράφοι τα έχουν με την Υπουργό. Αλήθεια πόσο θράσος υπάρχει;

Στην ουσία ασκούν bullying στο Υπουργείο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας.

2.         Ενώ η Διοίκηση της Τράπεζας ισχυρίζεται ότι έδωσε την «ετήσια» προσαύξηση με τον δικό της τρόπο (παράνομο έστω) δεν κάνει λόγο για τη ΜΗ παραχώρηση της ΑΤΑ που ανέρχεται σήμερα στο 1,5% του μισθού και φυσικά πρέπει να δοθεί σ’ ΟΛΟ το προσωπικό από την 01/01/2019.

3.         Είναι λογικό η Διοίκηση της Τράπεζας να θέλει με κάθε τρόπο να περάσει τις απόψεις / επιθυμίες της και για το λόγο αυτό Ωραιοποιεί / βελτιώνει την πρόταση της αφήνοντας στο σκοτάδι τη θέση «όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν …μπορεί να δοθεί αύξηση κατά την κρίση της Τράπεζας».

4.         Σήμερα είναι οι πλέον ευνοϊκές συνθήκες της Τράπεζας μετά τη Δωροληψία από τη Σ. Κ. Τράπεζα και την ανακοίνωση των €300,000,000 κερδών.

5.         Παρ’ όλα αυτά η Τράπεζα έπνιξε το 1,5% αύξηση που είχε υποχρέωση να δώσει για την ΑΤΑ.

6.         Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι έδωσε και τι θα δίνει στο μέλλον ως αυξήσεις (ετήσιες), αφού δεν κατέθεσε ούτε τους κανόνες ούτε τις διαδικασίες.

     Απεναντίας στηρίχθηκε στην αυθαιρεσία της Αδιαφάνειας.

7.         Οι Διοικήσεις των Τραπεζών είχαν ΠΑΝΤΑ το δικαίωμα να ΑΜΟΙΒΟΥΝ τους καλούς υπαλλήλους περισσότερο από τους άλλους δίνοντας τους έξτρα προσαύξησης ή bonus και φυσικά προάγοντας τους στην ανώτερη κλίμακα (με μισθολογική αύξηση).

8.         Στην Τράπεζα σήμερα υπάρχουν περίπου 800 κενές θέσεις (πρώτης προαγωγής και αναβαθμίσεις).

Άρα 800 συναδέλφους μπορεί η Τράπεζα (τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ) να τους αμείψει προάγοντας τους και όμως δεν το κάνει διότι προτιμά την ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ και ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

9.         Οι υπάλληλοι της Σ.Κ. Τράπεζας καταλήγουν να είναι με σφραγίδα της Τράπεζας υπάλληλοι υποδεέστερης κατηγορίας (πού είναι η ίση προσφορά εργασίας, ίση αμοιβή;).

  10.      Η εκμετάλλευση των εποχικών πρέπει να σταματήσει άμεσα και η Τράπεζα να μονιμοποιήσει ΟΛΟΥΣ όσους έχουν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες υπηρεσίας.

Αυτά είναι μόνο λίγα και ενδεικτικά διότι ο χώρος δεν μας το επιτρέπει, γι’ αυτό θα επανέλθουμε σύντομα.

Προειδοποιούμε κάποιους Διευθυντές που στην ουσία ασκούν bullying, ότι στο τέλος της ημέρας θα βρεθούν οι ίδιοι εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι στην ίδια την ασυδοσία της Τράπεζας.

Ενημερωτικά, σας πληροφορούμε ότι η Οργάνωσή μας σε συνεργασία με συναδέλφους της Ελληνικής Τράπεζας έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους της να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ με ποινικές αγωγές στη Διοίκηση της Τράπεζας (Διοικητικό Συμβούλιο και Εκτελεστικούς Διευθυντές).

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 Λευκωσία, 5 Νοεμβρίου 2019

Προηγούμενο ETYK - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ - ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Επόμενο ΕΤΥΚ - H ETYK πάντα ήταν ανοικτή σε διάλογο - ΟΧΙ στους εκβιασμούς - Την πρόταση της Υπουργού Εργασίας για έναρξη διαλόγου την αποδέχθηκε η ΕΤΥΚ και την απέρριψε η Τράπεζα

Λήψη Αρχείων

Αρχείο