Menu

ΕΤΥΚ - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΚΕΔΙΠΕΣ για επίτευξη Συμφωνίας - Για πολλοστή φορά κάποιοι αποδέχονται προτάσεις οι οποίες παγιδεύουν το μέλλον των συναδέλφων

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΚΕΔΙΠΕΣ για επίτευξη Συμφωνίας

Για πολλοστή φορά κάποιοι αποδέχονται προτάσεις  οι οποίες παγιδεύουν το μέλλον των συναδέλφων

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στην τελευταία συνάντηση με τη Διοίκηση της ΚΕΔΙΠΕΣ, η Οργάνωσή μας κατέθεσε τις θέσεις της αναφορικά με το περιεχόμενο της τελευταίας πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης, προκειμένου το τελικό κείμενο της συμφωνίας να είναι βελτιωμένο όσον αφορά τα ωφελήματα, πλήρες, χωρίς ασάφειες και χωρίς «παγίδες» για το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων.

Η Διοίκηση της Εταιρείας, επέδειξε καλή θέληση και προσέγγισε το θέμα καλόπιστα και με εποικοδομητικό πνεύμα γνωρίζοντας ότι για την επίτευξη συμφωνίας για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης, πρέπει να συμφωνήσει με την ΕΤΥΚ, την Οργάνωση που εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

Με το τέλος της συνάντησης, συμφωνήθηκε όπως συνεχιστούν οι μεταξύ μας διαπραγματεύσεις, προκειμένου το συντομότερο να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και να επιτευχθεί επιτέλους συμφωνία.

Η ΕΤΥΚ, έχει καταθέσει τις διαχρονικά σταθερές θέσεις της που αποσκοπούν αφενός στη βελτίωση των ωφελημάτων σας και αφετέρου εξασφαλίζουν θετικές προοπτικές για το εργασιακό σας μέλλον.

Ταυτόχρονα όμως  εκφράζουμε  τις ανησυχίες μας, τόσο για τον ρόλο που παίζουν όσο και για τη στάση που τηρούν οι άλλες συντεχνίες.

·         Είναι γνωστό και όλοι θυμόμαστε ότι ΟΛΕΣ τις προτάσεις που υποβλήθηκαν κατά καιρούς από την ΚΕΔΙΠΕΣ, οι άλλες συντεχνίες, αδιαπραγμάτευτα τις αποδέχτηκαν.

·         Εάν δεν είχε η ΕΤΥΚ την συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού της ΚΕΔΙΠΕΣ, η πρώτη πρόταση που υπέβαλε η Εταιρεία, την οποία φυσικά οι ΣΕΚ-ΠΕΟ αποδέχθηκαν παρ’ όλες τις εμφανείς αδυναμίες που είχε, θα αποτελούσε ήδη Συμφωνία και τότε αλλοίμονο σ’ ΟΛΟΥΣ.

·         Πρέπει να θυμόμαστε όμως, ότι, τόσο η συγκεκριμένη πρόταση, όσο και οι επόμενες τρεις, μέσα από τις διαπραγματεύσεις και την αγωνιστικότητα της ΕΤΥΚ, έχουν ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ σημαντικά.

·         Κάθε νέα βελτιωμένη πρόταση που υπέβαλλε η ΚΕΔΙΠΕΣ, ήταν και είναι ένα χαστούκι για εκείνους που έσπευδαν και συνεχίζουν να σπεύδουν, για τους δικούς τους λόγους (αυτό πρέπει να προβληματίσει όλους), να την αποδεχτούν ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ. 

·         Δυστυχώς, βλέποντας κοντόφθαλμα για ακόμη μια φορά, υποκρίνονται ότι δεν αντιλαμβάνονται τις παγίδες που κρύβει η συγκεκριμένη πρόταση. Λες και οι ίδιοι δεν βλέπουν μέλλον στην Εταιρεία και δέχονται να μη κατοχυρώσουν το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων της. Μήπως τελικός τους στόχος είναι να υπογράψουν μία συμφωνία, όποια κι’ αν είναι αυτή, πριν ΟΛΑ τα μέλη τους μετακινηθούν κι’ αυτά στην ΕΤΥΚ, που είναι ο φυσικός προορισμός κάθε τραπεζοϋπαλλήλου;

·         Είδαμε στην τελευταία εγκύκλιο τους, την τεράστια αντίφαση, από τη μια έχουν δεχτεί τη συμφωνία και να επιμένουν άρον άρον για την υπογραφή της απειλώντας μάλιστα με απεργιακά και νομικά μέτρα και από την άλλη εφευρίσκουν δήθεν επιφυλάξεις και  ζητούν «διορθώσεις στο κείμενο». Ίσως γιατί η ΕΤΥΚ συνεχίζει να διαπραγματεύεται με στόχο την κατάληξη σε βελτιωμένη πρόταση και τελική συμφωνία;

Υπενθυμίζουμε πως η Εταιρεία, ανεξάρτητα με τις όποιες διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, είχε και  έχει υποχρέωση:

·         Να παραχωρήσει αναδρομικά τις ετήσιες προσαυξήσεις και την ΑΤΑ

·         Να αποκαταστήσει του μισθούς στα επίπεδα του 2013

·         Να αποκαταστήσει τις εισφορές στα Ταμεία Προνοίας στα επίπεδα του 2013

Τα πιο πάνω είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά.

Οι πιο πάνω υποχρεώσεις της Εταιρείας πηγάζουν τόσο από τις υφιστάμενες συμφωνίες όσο και από τη νομοθεσία.

Με την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τη Διοίκηση της Εταιρείας θα επανέλθουμε, καλώντας σας σε Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις, για πλήρη ενημέρωση και λήψη αποφάσεων.

Η ΕΤΥΚ θα συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αγωνιστικότητα και συνέπεια να χειρίζεται όλα τα θέματα που σας απασχολούν, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των συναδέλφων και με ευθύτητα και διαφάνεια θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις και φυσικά τον τελικό λόγο θα τον έχετε ΕΣΕΙΣ (τα μέλη).

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λευκωσία, 5 Αυγούστου 2019

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - ASTROBANK - Συγχαρητήρια στη Διοίκηση της ASTROBANK για το σεβασμό που επιδεικνύει στο προσωπικό της - Το 1/5 του προσωπικού έχει προαχθεί
Επόμενο ΙΝΕ-ΕΤΥΚ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019

Λήψη Αρχείων

Αρχείο