Menu

ETYK - Η ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΤΥΚ - «Οι υπάλληλοι δικαιούνται 3 εβδομάδες συνεχούς άδειας, από τη 15η Ιουνίου μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου»

Η ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΤΥΚ

 

«Οι υπάλληλοι δικαιούνται 3 εβδομάδες συνεχούς άδειας,

από τη 15η Ιουνίου μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου»

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για το θέμα που προέκυψε μετά την κυκλοφορία των εγκυκλίων της Τράπεζας αναφορικά με το θέμα της άδεια ανάπαυσης.

Η Τράπεζα με τις πιο πάνω ενέργειές της επιχειρεί στην ουσία να υποσκάψει το δικαίωμα των συναδέλφων να κάνουν χρήση «10ήμερης συνεχόμενης άδειας» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Καταρχήν, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, με βάση τις συμφωνίες ΕΤΥΚ – Ελληνικής Τράπεζας, «….οι υπάλληλοι  δικαιούνται 3 εβδομάδες συνεχούς άδειας, από τη 15η Ιουνίου μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου».

Διευκρινίζουμε ότι η πιο πάνω πρόνοια καλύπτει το σύνολο των συναδέλφων της Ελληνικής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων και των συναδέλφων που μεταφέρθηκαν από την πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι, η λήψη της άδειας ανάπαυσης είναι για τον κάθε εργαζόμενο αναγκαία, προκειμένου να ξεκουραστεί και να μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται παραγωγικά και χωρίς τον κίνδυνο λαθών λόγω κούρασης.

Στην περίπτωση της Ελληνικής Τράπεζας, λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας που δημιουργήθηκε από την οικονομική κρίση, την αποχώρηση μεγάλου αριθμού συναδέλφων με σχέδια εθελούσιας εξόδου, την αναδιάρθρωση και από τις διαδικασίες ενσωμάτωσης των εργασιών της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, η λήψη της άδειας ανάπαυσης από τους συναδέλφους είναι επιτακτική ανάγκη.

Συνεπώς, οι ενέργειες της Τράπεζας που στόχο έχουν να «πείσουν» τους συναδέλφους, να μην κάνουν χρήση της συνεχόμενης καλοκαιρινής άδειας τους, βρίσκονται σε λανθασμένη κατεύθυνση και πλήττουν, όχι μόνο την υγεία (σωματική και ψυχική) των συναδέλφων, αλλά θέτουν/αυξάνουν τους κινδύνους για την ίδια την Τράπεζα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Έχουμε ήδη, με επιστολή μας, θέσει το θέμα αυτό προς τη Διεύθυνση της Τράπεζας και την έχουμε καλέσει να αναλογιστεί το καλό της ίδιας της Τράπεζας, να σεβαστεί τους συναδέλφους και να τερματίσει τις προσπάθειές της για έμμεση ή και άμεση πίεση / εξαναγκασμό των συναδέλφων να μην πάρουν την καλοκαιρινή τους άδεια ανάπαυσης.

Ταυτόχρονα έχουμε τονίσει, ότι, η όποια προσπάθεια για εξαναγκασμό των συναδέλφων να μην κάνουν χρήση της άδειας ανάπαυσής τους, συνιστά εξόφθαλμη παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι ΟΛΟΙ σας  έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε χρήση του συμβατικού σας δικαιώματος για την άδεια ανάπαυσης, όπως καθορίζεται μέσα από τις υφιστάμενες συμφωνίες της Οργάνωσής μας με την Τράπεζα και κανένας δεν μπορεί να σας τη στερήσει. Οποιοσδήποτε από εσάς αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα, πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως μαζί μας για να το χειριστούμε.

Κλείνοντας θέλουμε να υπενθυμίσουμε, πως εκκρεμούν μεταξύ της Οργάνωσής μας και της Ελληνικής Τράπεζας σοβαρά προβλήματα, που αφορούν εξόφθαλμες παραβιάσεις των μεταξύ μας συμφωνιών από την Τράπεζα, όπως η μη παραχώρηση των ετήσιων προσαυξήσεων και της ΑΤΑ, η μη επαναφορά μισθών και ωφελημάτων στα επίπεδα της 31/12/2013, η μη συμπλήρωση της Οργανικής Διάρθρωσης κλπ.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας αυτής, θέλουμε να σας πληροφορήσουμε πως στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με τη Διοίκηση της Τράπεζας, αυτή δεσμεύτηκε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στην Οργάνωση μας, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει πράξει. Θα πρέπει να γνωρίζει πως ο χρόνος αναμονής εξαντλήθηκε  και η ΕΤΥΚ δεν θα παραμείνει  με σταυρωμένα χέρια.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 

Λευκωσία, 12 Μαρτίου 2019

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - ΚΕΔΙΠΕΣ - ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΦΘΑΛΜΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ - ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3/2019, 13:00 - 15:00
Επόμενο ΤΜΗΜΑ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝΤΩΝ - ΣΧΕΔΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Λήψη Αρχείων

Αρχείο