Menu

ETYK - Η υπερωριακή απασχόληση είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ και πάντοτε ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ

Το εργάσιμο ωράριο είναι κατοχυρωμένο μέσω Συμφωνιών

Η υπερωριακή απασχόληση είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ και πάντοτε ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ

Ο εργασιακός μεσαίωνας έχει προ πολλού παρέλθει –

Δεν θα επιτρέψουμε την επαναφορά του

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αφορά την παραβίαση από πλευράς Διευθύνσεων, της υφιστάμενης συμφωνίας για την υπερωριακή απασχόληση.

Είναι, πολύ καλά γνωστό, ότι το μεγαλύτερο βάρος της τεράστιας προσπάθειας για τη σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος του τόπου μας, μετά την καταστροφή του 2013, το έχουν επωμιστεί οι συνάδελφοι, οι οποίοι, πέραν της εθελοντικής μείωσης των απολαβών και των ωφελημάτων τους, έχουν υπερβάλει εαυτόν, εργαζόμενοι, πολλές φορές, εις βάρος της προσωπικής και της οικογενειακής τους ζωής.

Δυστυχώς, οι Τράπεζες αντί να το εκτιμήσουν και να δείχνουν στους συναδέλφους, τουλάχιστον, τον ανάλογο σεβασμό, προσπαθούν, σε μόνιμη βάση, να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και να οδηγήσουν τις εργασιακές σχέσεις σε πισωγύρισμα, με κύριο στόχο το συνεχές κουτσούρεμα των δικαιωμάτων τους.

Το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο να λαμβάνουμε παράπονα μελών μας για πιέσεις και εκφοβισμό που δέχονται για «προσφορά» υπερωριακής απασχόλησης, τις πλείστες φορές, χωρίς να τους καταβάλλεται η προβλεπόμενη από τις συμφωνίες αποζημίωση.

Οι Διευθύνσεις των Τραπεζών χρησιμοποιούν διάφορα μέσα για να υποχρεώσουν το προσωπικό να παραμείνει στην εργασία του πέραν του ωραρίου, όπως για παράδειγμα ο καθορισμός συναντήσεων εκτός ωραρίου, σε τακτική βάση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Υπενθυμίζουμε, ακόμα μια φορά, ότι η όποια υπερωριακή απασχόληση, είναι, κατ’ αρχάς, προαιρετική και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σας υποχρεώσει να παραμείνετε στην εργασία σας πέραν του εργάσιμου ωραρίου.

Αν οι Τράπεζες θέλουν το προσωπικό να παραμείνει σε υπερωριακή εργασία πρέπει, με βάση τις πρόνοιες των συμφωνιών, τις οποίες οι ίδιες έχουν υπογράψει και έχουν υποχρέωση να  σέβονται, να ζητήσουν την έγκριση της ΕΤΥΚ.

Πέραν τούτου, σε περίπτωση που ο οποιοσδήποτε συνάδελφος, μπορεί και θέλει να εργαστεί υπερωριακά, τότε θα πρέπει να υποβάλλει την απαίτησή του για αποζημίωση και σε περίπτωση που παρ´ελπίδα τεθούν προσκόμματα (άμεσα ή έμμεσα) από τον όποιοδήποτε για μη υποβολή της απαίτησης, τότε θα πρέπει άμεσα να απευθύνεστε στην Οργάνωσή μας, η οποία θα χειριστεί το θέμα.

Είναι υποχρέωση του εργοδότη να αποζημιώσει την υπερωριακή εργασία, όπως προβλέπουν οι συμφωνίες. Και τη δεδομένη στιγμή που ο εργοδότης το πράττει, δεν σας κάνει χάρη, είναι υποχρέωσή του, όχι υποδεέστερη της καταβολής του ίδιου του μισθού σας.

Είμαστε στη διάθεση όλων των μελών μας για να χειριστούμε περιπτώσεις πίεσης, εκφοβισμού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής άμεσης ή έμμεσης ενέργειας που αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των Συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένων των κρουσμάτων σε σχέση με την υπερωριακή απασχόληση.

Καλούμε όλους σας να καταγγέλλετε τέτοια φαινόμενα, ώστε αυτά να τυγχάνουν άμεσου χειρισμού από την Οργάνωσή μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε δυναμικά τέτοια φαινόμενα, καθώς επίσης και όσες συμπεριφορές και πρακτικές αντιστρατεύονται τα συμφωνηθέντα και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μελών μας.

Θέλουμε, τέλος, να τονίσουμε, ότι πάνω από όλα είναι η ΥΓΕΙΑ, η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας και πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να μας τα αφαιρεί.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λευκωσία, 22 Οκτωβρίου 2018

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - Ελληνική Τράπεζα - Η ΕΝΟΤΗΤΑ, το ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ και το ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ – Ο ακρογωνιαίος λίθος των επιτυχιών των τραπεζικών και της ΕΤΥΚ
Επόμενο ΕΤΥΚ - Προσκλήση σε Γενική Συνέλευση Ταμείων Προνοίας ALTAMIRA

Λήψη Αρχείων

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Αρχείο