Menu

ΕΤΥΚ - Ελληνική Τράπεζα - Αντιγράφουν τις συμφωνίες μας και τις παρουσιάζουν σαν δικές τους κατακτήσεις

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ  ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΑΣ
 ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2013 Σ’ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η Οργάνωση μας νοιώθει την ανάγκη να επικοινωνήσει σήμερα μαζί σας για να σας ενημερώσει με κάθε ειλικρίνεια για τη σημερινή κατάσταση στην Ελληνική Τράπεζα και τα νεοφανή γεγονότα και εξελίξεις που στόχο έχουν την αποδυνάμωση της συνδικαλιστικής έκφρασης στο χώρο των Τραπεζών.

Ανακοινώθηκε η “υπογραφή συμφωνίας” της Τράπεζας που αφορά το μεταβιβαζόμενο προσωπικό από τη ΣΚΤ στην Ελληνική  και μάλιστα με κατάργηση επιδόματος (ταμία).

Η όλη συμφωνία στερείται «σοβαρότητας» και έγινε για το θεαθήναι αφού αυτά που κατοχυρώθηκαν ήταν ΗΔΗ κερδισμένα μέσα από σκληρούς αγώνες της ΕΤΥΚ και ισχύουν για ΟΛΟ το προσωπικό της Ελληνικής είτε μεταφερόμενο είτε υφιστάμενο.

Το ίδιο έγινε και όταν  η ίδια η Ελληνική αγόρασε την BARCLAYS BANK, ΟΛΑ αυτόματα τα δικαιώματα μεταφέρθησαν  σ’όλο το προσωπικό.

Τώρα κάποιοι  έτρεξαν να προσυπογράψουν κάτι ανύπαρκτο απλώς ανοίγοντας την πόρτα στην εργοδοσία στα ΟΣΑ  δεν αναφέρονται στην ‘’συμφωνία’’ και παραμένουν υποβαθμισμένα (π.χ κλίμακες, Ταμεία Προνοίας κ.τ.λ)

Απ’ την άλλη η Τράπεζα όταν της υπόδειξε η ΕΤΥΚ  ότι αναγκαστικά όλοι οι υπάλληλοι πρέπει να ενταχθούν στις μισθολογικές κλίμακες της ΕΤΥΚ, διακήρυττε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει διότι τη δεσμεύει ο νόμος.

Η Οργάνωση μας δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με θεατρινισμούς που στην ουσία ανοίγουν την πόρτα στην ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και τον Εργοδοτικό Συνδικαλισμό, απεναντίας θα συνεχίσει τον αγώνα της με τις γνωστές αξίες και αρχές  που μέσα από τις οποίες κατάφερε να ανεβάσει την τραπεζο-υπαλληλική οικογένεια σε επίπεδα που όλοι ζηλεύουν και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να  πηγαίνουν πίσω της με ασφάλεια και σιγουριά και να αντιγράφουν τις συμφωνίες (όπως τώρα) προσπαθώντας να καρπωθούν οφέλη για δήθεν επιτυχίες.

Συνοπτικά η Οργάνωση μας σας ενημερώνει ότι  μεταξύ άλλων:

1)Zήτησε ήδη από την Tράπεζα με την επιστολή ημερομηνίας 2/7/18 την επαναφορά των μισθών (αποκοπές) για όλο το προσωπικό (νέο και παλιό)

2)Ζήτησε την εφαρμογή των μισθολογικών κλιμάκων για όλο το προσωπικό ως υφιστάμενη υποχρέωση της τράπεζας και ένταξη του μεταφερόμενου προσωπικού στις κλίμακες της ΕΤΥΚ

3)Καταβολή του Ταμείου Προνοίας στο 9% για ΟΛΟ το προσωπικό.

Τέλος χάριν του χώρου θα δηλώσουμε ότι το μεταφερόμενο προσωπικό το εκπροσωπεί η ΕΤΥΚ και κανένας  δεν έχει το δικαίωμα  να μιλά  εκ μέρους του.

Φυσικά σε κανένα στάδιο δεν θα αναγνωρίσουμε σε συντεχνία με 4 (τέσσερα) άτομα ‘’μέλη’’ να εκφράζει  και να εκπροσωπεί το προσωπικό.

Από μόνη της αυτή η ενέργεια της ΠΑΣΥΔΥ αποκαλύπτει τους στόχους αλλά και τα κίνητρα της.

Για το όλο θέμα θα επανέλθουμε σύντομα.

Να θυμόμαστε ότι ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ και κατ’ επέκταση η ΑΝΑξιοκρατία οδήγησαν τον Συνεργατισμό στην κατάρρευση και αυτά τα στοιχεία δεν έχουν θέση σε μία υγιή Τράπεζα.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 

Λευκωσία, 2 Οκτωβρίου 2018

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - Ελληνική Τράπεζα - Σεμινάρια ΙΝΕ-ΕΤΥΚ
Επόμενο ΕΤΥΚ - Ελληνική Τράπεζα - Απαράδεχτες πιέσεις και εκφοβισμοί για προσφορά εξαντλητικών και απλήρωτων υπερωριών

Λήψη Αρχείων

Αρχείο