Menu

ETYK - ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) - ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ οι εισηγήσεις μας γι αυτό  ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ  ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να βελτιωθεί να είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ

ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ οι εισηγήσεις μας γι αυτό  ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ
 ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

ΠΡΕΠΕΙ να βελτιωθεί να είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

Η Οργάνωση μας έγκαιρα κατέθεσε τις απόψεις της σχετικά με την επιθυμία της Τράπεζας να αναδιαρθρώσει τα καταστήματα στην Κύπρο και ταυτόχρονα να θέσει σε εφαρμογή Σχέδιο Πρόωρης Εθελοντικής Αφυπηρέτησης.

Αναλύοντας και μελετώντας το Σχέδιο που καταθέτει η ΕΤΕ Κύπρου με την εγκύκλιο της ημερ. 29/07/21, η Οργάνωση μας κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα τα οποία εκ των πραγμάτων θεωρεί αναγκαίο να μοιραστεί μαζί σας ούτως ώστε ο κάθε συνάδελφος πριν πάρει την τελική του απόφαση να έχει όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική εικόνα.

Α) Κατ΄αρχήν θέλουμε να τονίσουμε ότι ως προϋπόθεση σε όλες τις αποφάσεις της ΕΤΕ Κύπρου πρέπει να είναι η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ παρουσίας σε όλες τις πόλεις που υπάρχει σήμερα παρουσία.

Η παρουσία αυτή μπορεί να διαφυλαχθεί με περίπου 15 άτομα.

Άρα δεν είναι τα 15 άτομα που θα βουλιάξουν την Τράπεζα.

Απεναντίας θα παράγουν και θα δώσουν αξία στην ίδια την Τράπεζα.

 

Β) Όσον αφορά το ίδιο το Σχέδιο Αφυπηρέτησης θέλουμε να τονίσουμε κάποια κύρια σημεία που η Οργάνωση μας έθιξε στην Τράπεζα και δυστυχώς δεν υιοθετήθηκαν.

Είναι περιττό να σχολιάσουμε την αναφορά της Τράπεζας ότι βρίσκεται σε διαδικασία εξασφάλισης βεβαίωσης από τον Έφορο Φορολογίας ότι το ποσό αυτό θα είναι Αφορολόγητο.

Θεωρούμε λάθος της Τράπεζας που κυκλοφόρησε Σχέδιο χωρίς την έγκριση του Αφορολόγητου.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Τράπεζα προγραμματίζει Σχέδιο εδώ και πολλούς μήνες. Άρα είναι άξιο απορίας γιατί δεν έχει ήδη εξασφαλίσει αυτό που ΟΛΕΣ οι άλλες τράπεζες είχαν εξασφαλίσει πριν το ανακοινώσουν.

Η συμβουλή μας είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος δεν πρέπει να σκεφτεί ένταξη του στο Σχέδιο χωρίς την εκ των προτέρων κατοχύρωση του ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ.

 

i) Εισηγηθήκαμε στην Τράπεζα την κατάργηση (αφαίρεση) της παγίδας που έθεσε και επηρεάζει αρνητικά όλους σχεδόν τους χαμηλόμισθους.

Αυτή η παγίδα είναι η ύπαρξη του ορίου των τεσσάρων (4) ετήσιων μισθών.

Αυτή η πρόνοια είναι απαράδεκτη και πρέπει να αφαιρεθεί ούτως ώστε το Σχέδιο να έχει περισσότερη επιτυχία.

ii) Επίσης η Οργάνωση μας εισηγήθηκε το όριο του 70% των υπολειπόμενων μισθών να γίνει 80% ούτως ώστε να μην καθηλώνει την αποζημίωση όταν είναι κοντά στην αφυπηρέτηση.

Αν η εισήγηση μας για το 80% γινόταν αποδεκτή τότε η απήχηση / επιτυχία του Σχεδίου θα ήταν μεγαλύτερη.

iii) Σε αρκετές περιπτώσεις το δώρο του 15% είναι δώρο -Άδωρο διότι περιορίζεται / εξαφανίζεται από τις πιο πάνω παγίδες.

 

Γ) Η Οργάνωση μας πέραν των άλλων εισηγήσεων της, κατέθεσε και εισήγηση για βελτίωση των συντελεστών ηλικίας και ετών υπηρεσίας που δυστυχώς αγνοήθηκαν.

Καταλήγοντας καλούμε έστω και τώρα την Τράπεζα να προχωρήσει στη βελτίωση του Σχεδίου ούτως ώστε να έχει επιτυχία και να μην αναγκαστεί εκ των υστέρων να κυκλοφορεί 2ο Σχέδιο όπως έγινε σε άλλες τράπεζες στο παρελθόν.

Αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε ότι η ΕΤΥΚ ζήτησε κατ΄επανάληψη  να ενημερωθεί για την μελέτη βιωσιμότητας της Τράπεζας την οποία επικαλείται συνεχώς, και δυστυχώς δεν μας στάλθηκε οτιδήποτε διότι στην πράξη ΔΕΝ υπήρξε τέτοια μελέτη.

Επίσης ζητήσαμε το Σχέδιο Β και πάλι δεν είχαμε οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση.

Τέλος, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι δεν θα δεχθούμε πιέσεις και εκβιασμούς προς τα μέλη μας και ότι το Σχέδιο πρέπει να παραμείνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ.

Προηγούμενο ΕΤΥΚ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ
Επόμενο ETYK - ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) - Το Σχέδιο είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ - Η ΕΤΥΚ θα στηρίξει όποιο μέλος της αποφασίσει να παραμείνει - Να καταγγέλλονται στην ΕΤΥΚ οι απειλές

Λήψη Αρχείων

Αρχείο