Menu

ETYK - Ε.Τ.Ε. ΚΥΠΡΟΥ - Η Συλλογική Σύμβαση ΕΤΥΚ - ΕΤΕ καλύπτει ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους - Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΣΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΤΥ ΕΤYΚ - ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ;

Προς όλους τους συνάδελφους της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) Λτδ,

 

Η Συλλογική Σύμβαση ΕΤΥΚ - ΕΤΕ καλύπτει ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους

 

Από 25/4/20 ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΟΛΟΙ καλύπτονται από το ΤΥ ΕΤΥΚ

 

Η Τράπεζα εισφέρει για ΟΛΟΥΣ στο ΤΥ ΕTYΚ –

Ποιος θα πληρώνει το Συμβόλαιο με την εθνικη ασφαλιστικη;

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Σε συνέχεια της εγκυκλίου μας ημερομηνίας 15/4/20 αναφορικά με τη νέα Συλλογική Σύμβαση ΕΤΥΚ - Εθνικής Τράπεζας, επανερχόμαστε για να δώσουμε τις ακόλουθες διευκρινήσεις:

 

1.    Η Συλλογική Σύμβαση έχει υπογραφεί με τη Συντεχνία που εκπροσωπεί τη ξεκάθαρη πλειοψηφία της Εθνικής Τράπεζας, την ΕΤΥΚ, και καλύπτει ΟΛΟ το προσωπικό.

 

2.    Με βάση τη Συλλογική Σύμβαση, από 25/4/20, αυτόματα, ΟΛΟΙ ανεξαίρετα οι συνάδελφοι, καθώς και τα υφιστάμενα εξαρτώμενα τους, καλύπτονται από το ΤΥ ΕΤΥΚ.

 

3.    Η Εθνική Τράπεζα θα καταβάλλει στο ΤΥ ΕΤΥΚ, για όλο ανεξαίρετα το προσωπικό, τις ίδιες εισφορές που κατέβαλλε και προηγουμένως.

 

4.    Η πρώτη καταβολή των εισφορών στο ΤΥΕΤΥΚ για όλο ανεξαίρετα το προσωπικό, θα γίνει με το μισθολόγιο του τρέχοντος μήνα, γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί και από τη Διοίκηση της Τράπεζας, σε επικοινωνία που είχαμε την περασμένη Παρασκευή.

 

5.    Με βάση τις υφιστάμενες συμφωνίες, η Τράπεζα θα καταβάλει αναδρομικά από 1.1.20, σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους την ετήσια προσαύξηση και την αυξημένη ΑΤΑ.

 

Επαναλαμβάνουμε ότι, η υπογραφή της Νέας Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της ΕΤΥΚ και της Εθνικής Τράπεζας, είναι μια τεράστια επιτυχία για την Οργάνωσή μας και για τους συναδέλφους αφού:

 

1.    Έχει υπογραφεί σε μια πολύ επικίνδυνη και ρευστή περίοδο λόγω των κλυδωνισμών που προκαλεί στο παγκόσμιο και κατά συνέπεια στην οικονομία και κοινωνία του τόπου μας, η κρίση του Κορωνοϊού.

 

2.    Ενόψει της επικείμενης απορρόφησης της Τράπεζας από την Astrobank η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης βρίσκεται στην κατεύθυνση της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των συναδέλφων.

3.    Το περιεχόμενο της Σύμβασης, λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, είναι πολύ ικανοποιητικό, αφού περιέχει βελτιώσεις αλλά κυρίως διασφαλίζει την ισχύ όλων των υφιστάμενων δικαιωμάτων των συναδέλφων.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τόσο λόγω της επικείμενης απορρόφησης από την Astrobank, όσο και λόγω των επιπτώσεων από τον Κορωνοϊό, μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ΜΟΝΟ εάν είμαστε ενωμένοι, δυνατοί με αλληλεγγύη και αλληλοστήριξη όχι μόνο μεταξύ των συναδέλφων της Εθνικής Τράπεζας και της Astrobank, αλλά με το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων του τόπου μας.

 

Οι φωνές ενός πολύ μικρού αριθμού ατόμων που αντιδρούν λόγω του ότι ανησυχούν ότι θα χάσουν ατομικά προνόμια και αξιώματα, δεν μπορούν πλέον να παρασύρουν  κανέναν λογικά σκεπτόμενο συνάδελφο.

 

Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι προσπαθούν, για τους δικούς τους λόγους (προσωπικοί, κομματικοί κ.λ.π.), να κρατήσουν συνάδελφους απομονωμένους / περιθωριοποιημένους από το σύνολο και κατά συνέπεια απροστάτευτους.  

 

Προσπαθούν να «πείσουν» συνάδελφους ότι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ότι έχουν «εξασφαλίσει» για αυτούς κάλυψη μέσω ασφαλιστικού συμβολαίου:

 

·         Οι συνάδελφοι έχουν κάλυψη, από το μεγαλύτερο Ταμείο Υγείας του τόπου μας, το ΤΥ ΕΤΥΚ, και η κάλυψη αυτή έχει ήδη ξεκινήσει.

 

·         Άρα, γιατί έχουν συνάψει ασφαλιστικό συμβόλαιο;

 

·         Ποιος θα πληρώνει το ασφαλιστικό συμβόλαιο, αφού η Τράπεζα, βάσει Συλλογικής Σύμβασης καταβάλλει για ΟΛΟΥΣ εισφορά στο ΤΥ ΕΤΥΚ;

 

Τονίζουμε ακόμα μια φορά ότι, η Σύμβαση που έχει υπογράψει η ΕΤΥΚ καλύπτει το ΣΥΝΟΛΟ των συναδέλφων και η Οργάνωσή μας, στη δύσκολη και ρευστή χρονική περίοδο που διάγουμε, είναι έτοιμη και ικανή να εκπροσωπήσει και να προστατέψει όλους τους συναδέλφους.

 

Όλοι μαζί, θα πορευτούμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, σε αυτή τη νέα σελίδα που γύρισε για το προσωπικό της Εθνικής Τράπεζας, ενωμένοι και δυνατοί.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Λευκωσία, 27 Απριλίου 2020

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ - ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
Επόμενο ΤΕΤΥΚ - ΘΑ ΕΠΑΝΑΡΧΙΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΤΥΚ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ OI ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Λήψη Αρχείων

Αρχείο