Menu

ETYK - ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2019 - 20 ΕΤΥΚ - ΕΤΕ (ΚΥΠΡΟΥ) -  Υπογράφτηκε ΜΟΝΟ με την ΕΤΥΚ (Εκπρόσωπος της πλειοψηφίας του προσωπικού)

ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2019 – 20 ΕΤΥΚ - ΕΤΕ (ΚΥΠΡΟΥ)

 Υπογράφτηκε ΜΟΝΟ με την ΕΤΥΚ
(Εκπρόσωπος της πλειοψηφίας του προσωπικού)

 ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι καλύπτονται από το ΤΥΕΤΥΚ –
Άμεσα να συμπληρωθούν τα έντυπα

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί με την εγκύκλιο της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου), η ΕΤΥΚ και η Τράπεζα υπέγραψαν διετή Συλλογική Σύμβαση.

Με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το ΣΥΝΟΛΟ του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (Κύπρου).

Η συμφωνία αυτή δεν επηρεάζει τη συμφωνία που έχει ήδη υπογράψει η Διοίκηση της ΕΤΕ με την Astro Bank, η οποία συνεχίζει την πορεία της για ολοκλήρωση και απορρόφηση της ΕΤΕ (Κύπρου) από την Astro Bank.

Το περιεχόμενο της Συμφωνίας σας έχει ήδη κοινοποιηθεί, γι’ αυτό θα αποφύγουμε να το επαναλάβουμε.

Αξίζει τον κόπο όμως να κάνουμε δύο μικρές διευκρινήσεις για δύο σημεία της συμφωνίας.

1.    ΟΛΟ το προσωπικό της ΕΤΕ (Κύπρου) από 24/04/2020 και τα εξαρτώμενα τους καλύπτονται από το ΤΥ-ΕΤΥΚ. Οποιονδήποτε άλλο Σχέδιο θα σταματήσει να ισχύει.

Γι’ αυτό άμεσα και έγκαιρα ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι πρέπει να φροντίσουν να υποβάλουν τα σχετικά έντυπα προς το ΤΥ – ΕΤΥΚ.

Για τυχόν απορίες ή βοήθεια, οι συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνούν με τα στελέχη της ΕΤΥΚ και του ΤΥ-ΕΤΥΚ ή να τηλεφωνούν στο 22445001 και 22456656.

Οι εισφορές των δύο πλευρών (Τράπεζας – Υπαλλήλων) παραμένουν ως έχουν (εισφορά συναδέλφων μηδενική).

2.    Στεγαστικά δάνεια: Το συνολικό ποσό αυξάνεται στις €150,000 ενώ σημαντική καινοτομία είναι ότι οι συνάδελφοι μπορούν να πάρουν και €50,000 ως συμπληρωματικό (πάντοτε με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στη συμφωνία).

Το συμπληρωματικό δάνειο μπορεί να το πάρει κάποιος έστω κι’ αν έχει κάνει χρήση του πρώτου δανείου στο παρελθόν (άρα έχει κατοικία/για να ανακαινίσει υφιστάμενη κατοικία). 

Η υπογραφή της συμφωνία είναι πολύ σημαντική και δημιουργεί πολύ θετικές προϋποθέσεις, περαιτέρω κατοχύρωσης των συμφερόντων των συναδέλφων ιδιαίτερα σήμερα που εισερχόμαστε σε μία νέα οικονομική αναταραχή/κρίση και φυσικά την ώρα που αναμένεται ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της ΕΤΕ (Κύπρου) από την Astro Bank.

Η ΕΤΥΚ με σύνεση και ωριμότητα και μακριά από τη δημοσιότητα για μήνες διαπραγματευόταν με τη Διοίκηση της ΕΤΕ (Κύπρου) και μέσα στο πνεύμα της συναντίληψης και της υπεύθυνης και ώριμης προσέγγισης των δύο πλευρών καταλήξαμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επ’ ευκαιρία, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΤΕ (Κύπρου) κ. Μαρίνη Στρατόπουλο, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για την ειλικρινή και καλόπιστη συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Η ηγεσία της ΕΤΥΚ δηλώνει προς ΟΛΟΥΣ ότι συνετά και υπεύθυνα όπως πάντα θα εκπροσωπεί το σύνολο του προσωπικού και οι πόρτες της είναι ανοικτές προς ΟΛΟΥΣ χωρίς διακρίσεις.

Επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΤΥΚ καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ήταν ο Επίτιμος Πρόεδρος συν. Λοΐζος Χατζηκωστής ενώ η ομάδα αποτελείτο από τον Γενικό Γραμματέα συν. Ανδρέα Παναγιώτου, τον Αναπληρωτή Γραμματέα συν. Χρίστο Παναγίδη και τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΕΤΥΚ Λευκωσίας συν. Βασίλη Μακρίδη.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λευκωσία, 15 Απριλίου 2020

Προηγούμενο ETYK - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ KAI ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ
Επόμενο ΕΤΥΚ - ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ - ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

Λήψη Αρχείων

Αρχείο