Menu

ETYK - Ικανοποιητικά τα μέτρα της Κυβέρνησης - Υποχρέωση ΟΛΩΝ να είναι συνεπείς - Πάνω απ' ΟΛΑ η υγεία - Το κυνήγι κέρδους σε δεύτερη μοίρα

Ικανοποιητικά τα μέτρα της Κυβέρνησης

Υποχρέωση ΟΛΩΝ να είναι συνεπείς

Πάνω απ’ ΟΛΑ η υγεία

Το κυνήγι κέρδους σε δεύτερη μοίρα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Σε συνέχεια της προηγούμενης εγκυκλίου μας και θέλοντας να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες στους συναδέλφους παραθέτουμε διευκρινίσεις ως πιο κάτω:

Οι Διοικήσεις πρέπει να φροντίσουν άμεσα:

1.         Να τοποθετήσουν προστατευτικά / διαχωριστικά για ταμίες και για κάθε υπάλληλο που έρχεται σ’ επαφή με πελάτες.

2.         Στο κάθε κατάστημα / υπηρεσία που εισέρχεται πελάτης να υπάρχει αρμόδιο άτομο που

Ι) Να ελέγχει τον πελάτη αν έχει πυρετό…!

ΙΙ) Να ρυθμίζει (περιορίζει) τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται στο χώρο εξυπηρέτησης.

ΙΙΙ) Να είναι υποχρεωτική η απολύμανση των χεριών και ταυτόχρονα να  παραχωρείται / χρησιμοποιεί γάντια και μάσκα για όσο χρόνο είναι εντός του χώρου εξυπηρέτησης.

3.         Να γίνουν ρυθμίσεις / αλλαγές εκεί που είναι αναγκαίες, ούτως ώστε σ΄όλους τους χώρους της Τράπεζας να εφαρμόζονται αυστηρά οι αποφάσεις ότι θα είναι ένα άτομο ανά 8 m2.

4.         Οι συζητήσεις να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα και πάντοτε να διατηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των συναδέλφων – πελατών αλλά και εσωτερικά μεταξύ των συναδέλφων.

5.         Να γίνεται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό επικοινωνία με τηλέφωνο ή ηλεκτρονικά.

6.         Οι Τράπεζες να αναπτύξουν / ενισχύσουν υπηρεσίες τηλεξυπηρέτησης των πελατών.

Όταν ο πελάτης αδυνατεί να εξυπηρετηθεί με τηλεξυπηρέτηση, τότε όπου είναι δυνατό να υπάρχει έξω από τα καταστήματα ή σε νέους χώρους υπάλληλος που να καθοδηγεί / βοηθά τον πελάτη για αυτό-εξυπηρέτηση.

7.         Να αυξηθούν τα σημεία εξυπηρέτησης πελατών ούτως ώστε να υπάρχει διασπορά.

8.         Να μη χρησιμοποιείται το ασανσέρ διότι ο κλειστός χώρος πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες μετάδοσης του ιού.

9.         Να μπουν διαχωριστικά μεταξύ των συναδέλφων που εργάζονται σε ανοικτούς χώρους πέραν και του 1 ατόμου κάθε 8 m2.

10.      Να απολυμαίνονται τακτικά ΟΛΟΙ οι χώροι προσφοράς υπηρεσιών με στόχο 1 ή 2 φορές τη βδομάδα (το Σαββατοκύριακο προσφέρεται γι’ αυτό το λόγο).

11.      Όλες οι ευαίσθητες ομάδες συναδέλφων (έγκυες, λεχώνες, αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα καρδίας κ.α. ) να απομακρυνθούν άμεσα από τους χώρους εργασίας (άδεια ασθενείας).

12.      Να δοθεί η ευκαιρία σ’ όσους μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους να το πράττουν.

13.      Όσοι έχουν παιδιά μέχρι 15 χρόνων να δικαιούνται (εφαρμόζεται) απουσία για την φροντίδα των παιδιών τους.

14.      Οι Τράπεζες όπως και κάθε εργοδότης πρέπει να εφαρμόζει αυστηρά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

15.      Άτομα που έχουν έρθει σ’ επαφή με φορέα του ιού ή έστω με ύποπτο άτομο ότι είναι φορέας τότε ΑΜΕΣΑ πρέπει να αυτοπεριορίζονται ως να ασθενεί ο ίδιος.

Επ’ ευκαιρία κατακρίνουμε μεγάλη Τράπεζα που σε παρόμοια περίπτωση αντί να στείλει τα άτομα σπίτι τους με απόφαση του Γενικού Διευθυντή τα σκόρπισε σε διάφορα άλλα καταστήματα (για να απολυμάνει το χώρο εργασίας τους)!!!

Τέλος, νοιώθουμε την υποχρέωση να τονίσουμε ότι τα μέτρα που ανήγγειλε η Κυβέρνηση είναι ικανοποιητικά παρ’ όλο που εν τη εξελίξει πρέπει να αναπροσαρμόζονται ανάλογα.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Λευκωσία, 16 Μαρτίου 2020

Προηγούμενο ETYK - ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Επόμενο ETYK - ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 19ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2020- ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Λήψη Αρχείων

Αρχείο