Menu

ETYK - Επιδιώκουν να σας «παραδώσουν» ανοχύρωτους εργασιακά στο νέο ιδιοκτήτη- Η Μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της πρότασης για λήψη απεργιακών μέτρων - Η ΕΤΥΚ θα καλύψει ΟΛΑ τα δικηγορικά έξοδα

Επιδιώκουν να σας «παραδώσουν» ανοχύρωτους εργασιακά

στο νέο ιδιοκτήτη

 

Η Μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της πρότασης για λήψη απεργιακών μέτρων

 

Επιλογές: α) Μέτρα πίεσης στην Εταιρεία

β) Ποινικές αγωγές

 

Η ΕΤΥΚ θα καλύψει ΟΛΑ τα δικηγορικά έξοδα για τις προσωπικές αγωγές

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, η Γενική Συνέλευση των μελών της Οργάνωσής μας στην Εθνική Ασφαλιστική.

 

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, οι συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Επίτιμο Πρόεδρο της Οργάνωσής μας, συν. Λοΐζο Χατζηκωστή, αναφορικά με τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υφίστανται στο χώρο της Εταιρείας και για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η μη επίλυσή τους.

 

Η εξόφθαλμη παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών, λόγω της μη παραχώρησης των ετήσιων προσαυξήσεων για το 2019 και 2020 αλλά και της ΑΤΑ (2019 & 2020) καθώς και η ξεκάθαρη προσπάθεια της Εταιρείας να αμφισβητήσει το σύνολο των υφιστάμενων συμφωνιών αλλά και την ίδια την συνδικαλιστική σας κάλυψη, θέτει το ΣΥΝΟΛΟ των συναδέλφων της Εταιρείας σε αβεβαιότητα και τεράστιους κινδύνους.

 

Δυστυχώς, στην πιο κρίσιμη καμπή της εργασιακής σας πορείας, ενόψει της δεδομένης προσπάθειας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Διοίκηση της Εταιρείας, αντί να σας θωρακίσει και να σας προστατέψει, αντί να σεβαστεί και να αναγνωρίσει την προσφορά σας, επιδιώκει να σας «παραδώσει» απροστάτευτους και χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα στο νέο ιδιοκτήτη.

 

Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και στο τέλος διεξήχθη μυστική ψηφοφορία, βάσει της οποίας οι συνάδελφοι κλήθηκαν να εξουσιοδοτήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας, να προχωρήσει εάν κριθεί αναγκαίο σε όλα τα αναγκαία μέτρα, περιλαμβανομένης και της απεργίας, προκειμένου η Εταιρεία να συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ψήφισε υπέρ της εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Όπως αναφέρθηκε και στη Γενική Συνέλευση, λόγω του ότι η μη παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης και της ΑΤΑ συνιστά και ποινικό αδίκημα (παραβίαση του Νόμου για την προστασία των μισθών), σας ενημερώνουμε ότι, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν, μπορούν να κινηθούν νομικά, διεκδικώντας τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

 

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν εχέμυθα να επικοινωνούν κατ’ ευθείαν με το Γενικό Γραμματέα της ΕΤΥΚ, συνάδελφο Ανδρέα Παναγιώτου στο τηλέφωνο 99423453.

 

Η ΕΤΥΚ πριν τη λήψη οποιονδήποτε μέτρων και σε ένδειξη καλής πίστης θα προσπαθήσει να έχει επαφή με τη Διοίκηση της Εταιρείας. Αν αυτή δεν καρποφορήσει τότε υποχρεωτικά θα προχωρήσουμε με τα πιο πάνω.

 

Σας ενημερώνουμε ότι, η Οργάνωσή μας έχει αποφασίσει όπως καλύψει όλα τα δικηγορικά έξοδα, συνεπώς οι συνάδελφοι που θα κινηθούν νομικά διεκδικώντας τις ετήσιες προσαυξήσεις και την ΑΤΑ από 1.1.19 και μετά, δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν τίποτα.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22445000.

 

Η Οργάνωσή μας, θα συνεχίσει να σας τηρεί ενήμερους ανάλογα με τις εξελίξεις.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Λευκωσία, 27 Φεβρουαρίου 2020

Προηγούμενο ETYK - ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ - ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ HELIX 2
Επόμενο ETYK - Ε.Τ.Ε. ΚΥΠΡΟΥ - Γι' άλλη μια φορά παραπληροφορούν και παγιδεύουν τους συναδέλφους - Η ΟΥΙΚ-ΣΕΚ υπέγραψε τη συμφωνία μεταφοράς των συναδέλφων της ΣΚΤ στην Ελληνική και τους καθήλωσε

Λήψη Αρχείων

Αρχείο