Menu

ΕΤΥΚ - ΚΕΔΙΠΕΣ- Ήθελαν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ Ετήσια Προσαύξηση, Κλίμακες, Μονιμότητα, Ταμεία Υγείας κλπ - Προσπάθησαν να μας παγιδεύσουν να δεχθούμε απολύσεις

Ήθελαν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ

Ετήσια Προσαύξηση, Κλίμακες, Μονιμότητα, Ταμεία Υγείας κλπ

 

Προσπάθησαν να μας παγιδεύσουν να δεχθούμε απολύσεις

 

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,

Όταν μιλούν για υπόσκαψη του συνδικαλισμού αυτοί που για χρόνια χάριν άλλων συμφερόντων τον ροκανίζουν στον Συνεργατισμό με τα γνωστά αποτελέσματα, τότε ακόμα και ο τελευταίος «πικραμένος» γελά με τα καμώματά τους.

Όταν μιλούν αυτοί που έτρεχαν κάθε φορά να αποδεχθούν την όποια πρόταση της Εταιρείας, που υποθήκευε το μέλλον όλων των συναδέλφων, απλά και μόνο για να υπογράψουν μια σύμβαση, ανεξάρτητα με το περιεχόμενό της, τότε και η σοβαρότητα αυτοκτονεί.

Έχουν το θράσος, αυτοί που για χρόνια λιβάνιζαν τη Διοίκηση του Συνεργατισμού, παίζοντας τα παιχνίδια της, για να τους ευεργετεί, να μιλούν για τοποθέτηση σε κλίμακες (αυτές της ΕΤΥΚ), που θα αποτελούσαν μόνο όνειρο για τους ίδιους, αν δεν ήταν η ΕΤΥΚ.

Αναφέρουν ότι, εάν τοποθετούντο οι χαμηλόμισθοι συνάδελφοι στο αρχικό σημείο των κλιμάκων της ΕΤΥΚ, θα είχαν αύξηση πολύ μεγαλύτερη από τα 75 ευρώ.

1.            Ποιος άραγε φταίει που οι συνάδελφοι των πρώην ΣΠΙ έχουν τόσο χαμηλό μισθό με τόση μεγάλη διαφορά από τους μισθούς των συναδέλφων της ΣΚΤ που εξασφάλισε η ΕΤΥΚ με τις κλίμακες της;

2.            Με βάση την πρόταση της ΕΤΥΚ για υπογραφή της νέας Σύμβασης, όλοι οι συνάδελφοι θα τοποθετηθούν στις κλίμακες της ΕΤΥΚ, άρα θα έχουν το ωφέλημα αυτό και συνεπώς το επιχείρημά τους δεν ευσταθεί.

Η συμφωνία που ήθελαν διακαώς να υπογράψουν, απειλώντας δήθεν την ΚΕΔΙΠΕΣ με λήψη μέτρων, προέβλεπε μεταξύ άλλων ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ:

1.            Των ετήσιων προσαυξήσεων και των μισθολογικών κλιμάκων της ΕΤΥΚ.

2.            Της ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ σας καθιερώνοντας τα ατομικά συμβόλαια.

3.            Της ταυτότητας σας ως Τραπεζικών Υπαλλήλων

4.            Των Συμφωνιών ΕΤΥΚ – Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

5.            Των Ταμείων Υγείας.

6.            Των Συμφωνιών αναφορικά με τους υπαλλήλους της ΣΚΤ που έχουν μεταφερθεί στην ALTAMIRA.

Επιπρόσθετα, μέσα από αυτή τη συμφωνία, ήθελαν να μας δεσμεύσουν να δεχθούμε την αποχώρηση τουλάχιστον 100 συναδέλφων από την ΚΕΔΙΠΕΣ, χωρίς την υποχρέωση προσφοράς ικανοποιητικού, εθελοντικού Σχεδίου Αφυπηρέτησης.

Ας πάψουν λοιπόν οι Λαϊκιστές να κατηγορούν την ΕΤΥΚ ότι λαϊκίζει και ας τολμήσουν, έστω και μια φορά να πουν την αλήθεια στους συναδέλφους.    

·                     Είναι με την πιο πάνω συμφωνία, που επέμεναν να υπογράψουν, που θα κατοχύρωναν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά σας;

 

·                     Έτσι θα προστάτευαν όσους μεταφέρθηκαν στην Altamira;

 

·                     Ποιοι πραγματικά έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια;

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χωρίς ντροπή, σχολιάζουν ακόμα και την απόφασή μας να καλύψουμε τα δικηγορικά έξοδα των μελών μας και διερωτώνται πότε πήραμε την απόφαση αφήνοντας να νοηθεί ότι γνωρίζαμε την απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΙΠΕΣ για την παραχώρηση των προσαυξήσεων.

Με απόφαση της η ΕΤΥΚ ημερομηνίας 06/12/2019 ανακοίνωνε ότι θα καλύψει ΟΛΑ τα έξοδα και ενημερώσαμε τους συναδέλφους με εγκύκλιο ημερομηνίας 10/12/2019. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΙΠΕΣ ήταν στις 20/12/2019.

Εάν υπήρχε κάποιος που μπορεί, παρασκηνιακώς, να γνώριζε εκ των προτέρων την απόφαση αυτή της ΚΕΔΙΠΕΣ, είναι οι άλλες συντεχνίες λόγω των γνωστών σχέσεων / διασυνδέσεων που ανέκαθεν διατηρούσαν με τις εκάστοτε Επιτροπείες / Δ.Σ.

Άρα γεννιέται το ερώτημα, γιατί τελικά ζήτησαν και πήραν από τα μέλη τους τα €357 για τα δικηγορικά έξοδα;

Υπενθυμίζουμε ότι, η Οργάνωσή μας με εξουσιοδότηση πέραν των 150 συναδέλφων (τα έξοδα κάλυψε η ΕΤΥΚ)  πριν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, απέστειλε μέσω των νομικών της συμβούλων προειδοποιητική επιστολή, ατομικά προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΙΠΕΣ, καλώντας τους να συμμορφωθούν με τις συμβατικές και νομικές τους υποχρεώσεις. 

Το τι αποδεχόμαστε και τι απορρίπτουμε το έχουμε κάνει ξεκάθαρο εδώ και αρκετό καιρό, έχουμε καταθέσει τις θέσεις μας στο Δ.Σ. της Εταιρείας για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης με την ΚΕΔΙΠΕΣ η οποία να καλύπτει το ΣΥΝΟΛΟ των συναδέλφων της Εταιρείας και τις έχουμε αναλύσει στους συναδέλφους στην τελευταία Γενική μας Συνέλευση. 

 

Αναφέρονται διαρκώς οι άλλες συντεχνίες για την υπογραφή Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης. Τι είναι στην ουσία η Ενιαία Συλλογική Σύμβαση;

 

Είναι η ένταξη όλων των συναδέλφων των πρώην ΣΠΙ (τους οποίους για δεκαετίες αγνοούσαν) στη σύμβαση της ΕΤΥΚ με την πρώην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

 

Η απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας για την παραχώρηση των €75 δεν επηρεάζει καθόλου τη θέση μας για αναδρομική εφαρμογή της σύμβασης που θα υπογραφεί από την 01.01.2019, ούτε και διαφοροποιεί με κανένα τρόπο τις θέσεις που έχουμε ήδη καταθέσει. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε κανένα από τα υφιστάμενα δικαιώματα των συναδέλφων για χάριν κανενός.

 

Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τα συμφέροντα των συναδέλφων και εδώ παραμένουμε συνεχίζοντας τον αγώνα που μαζί ξεκινήσαμε σε όποιο επίπεδο και αν χρειαστεί.

 

Πιστεύουμε πως είστε σε θέση να κρίνετε από μόνοι σας ποια είναι τα δικά σας συμφέρονται και πως αυτά μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα.  Αυτός είναι και ο λόγος που συνειδητά οι συνάδελφοι συνεχίζουν να εντάσσονται στις τάξεις της Οργάνωσής μας. 

 

Αν κριθεί αναγκαίο θα επανέλθουμε για καλύτερη ενημέρωση σας.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Λευκωσία, 23 Ιανουαρίου 2020

 

Προηγούμενο ETYK - ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ μακριά από ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ, ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ - Το αύριο θα μας βρει ακόμα πιο δυνατούς
Επόμενο ETYK - ΚΕΔΙΠΕΣ - ΑΛΤΑΜΙΡΑ - ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ - Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ τα πιο κάτω ή ΟΧΙ -Ας απαντήσουν έστω και τώρα με ειλικρίνεια

Λήψη Αρχείων

Αρχείο