Menu

Τμήμα Αφυπηρετησάντων ΕΤΥΚ - Aφυπηρετήσαντες / Αποχωρήσαντες μέλη ΕΤΥΚ - ΕΝΔΟ - Νοσοκομειακή κάλυψη από 01/03/2019 - Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 12/03/2019

Αφυπηρετήσαντες / Αποχωρήσαντες μέλη ΕΤΥΚ

 

ΕΝΔΟ – Νοσοκομειακή κάλυψη από 01/03/2019

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 12/03/2019

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Η Οργάνωσή μας είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει όλα τα πρώην μέλη της, που για οποιονδήποτε λόγο έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους (αφυπηρέτηση ή αποχώρηση) ότι μετά από επίμονες προσπάθειες κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με την Universal Life και να προσφέρει στους συναδέλφους που θα εγγραφούν μέλη Ενδο-νοσοκομειακή κάλυψη.

 

Για πληρέστερη ενημέρωση αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια η Οργάνωσή μας είχε επιτύχει συμφωνία (έληξε 31/1/2019) με την Eurolife που πρόσφερε στους συναδέλφους Ενδο-νοσοκομειακή και Εξω-νοσοκομειακή κάλυψη.

 

Με τη λήξη, η Οργάνωσή μας επεδίωξε την ανανέωση της συμφωνίας με την ίδια Εταιρεία, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν,  διότι η Εταιρεία ζήτησε αύξηση του ασφαλίστρου από τα €62,00 να γίνει €150,00 ισχυριζόμενη ότι το πραγματικό κόστος της ήταν τα €150,00 και συνεπώς είχε υποστεί μεγάλη ζημιά από την προηγούμενη συμφωνία.

 

Εκ των πραγμάτων, η Οργάνωσή μας δεν μπορούσε να αποδεχτεί αυτή την «υπερβολική» αύξηση, γι’αυτό αναζήτησε συνεργασία και με άλλες Εταιρείες του χώρου αυτού.

 

Τελικά, μέσα από «σκληρές» και πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η Οργάνωσή μας κατέληξε σε συμφωνία με την Universal Life και η συμφωνία προβλέπει κάλυψη ΜΟΝΟ για «ενδο-νοσοκομειακή κάλυψη».

 

Το κόστος για το συνάδελφο (ασφαλισμένο) είναι €65,00 το μήνα με δυνατότητα να εντάξει σ’αυτό και τα τυχόν εξαρτώμενα του.

 

Το γεγονός ότι το ΓΕΣΥ προγραμματίζεται να εφαρμοσθεί από 01/03/2019, επηρέασε τις επιλογές της Οργάνωσής μας, αφού αυτό (ΓΕΣΥ) κατ’ αρχή θα προσφέρει ΕΞΩ-νοσοκομειακή κάλυψη και κατ’ επέκταση τα μέλη μας υποχρεωτικά θα εισφέρουν δια νόμου και στο ΓΕΣΥ. Γι’ αυτό το λόγο η Οργάνωσή μας έκρινε ότι ειναι πιο φρόνιμο να μην προσφέρουμε άμεσα ΕΞΩ-νοσοκομειακή κάλυψη και μέσω ασφαλιστικής Εταιρείας αλλά να περιμένουμε να δούμε την πορεία και τα αποτελέσματα του ΓΕΣΥ.

 

Ανάλογα με τις εξελίξεις και επιτυχία του ΓΕΣΥ, η Οργάνωσή μας πολύ πιθανόν να προχωρήσει και σε ρύθμιση που να προσφέρει την ΕΞΩ-νοσοκομειακή κάλυψη στα πρώην μέλη της.

 

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ΟΛΑ τα άτομα που ήταν μέλη του προηγούμενου Σχεδίου (Eurolife), αυτόματα, αν το επιθυμούν μπορούν να ενταχθούν στο νέο.

 

Επίσης με την αφυπηρέτηση οποιουδήποτε μέλους που καλύπτεται από το Ταμείο Υγείας της ΕΤΥΚ, μπορεί αν το επιθυμεί αυτόματα να ενταχθεί στο σχέδιο νοουμένου ότι εκφράσει την πρόθεση του αυτή το αργότερο εντός διμήνου από τη στιγμή που έπαψε να καλύπτεται από το ΤΥ-ΕΤΥΚ. Η ίδια ρύθμιση ισχύει και για τα εξαρτώμενα και μάλιστα με μικρότερο κόστος για τα παιδιά (εξαρτώμενα).

 

Πρέπει να αναφερθεί ότι η συμφωνία δίνει το δικαίωμα σ’ ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους (όσοι αφυπηρέτησαν / αποχώρησαν πριν το 2019 και δεν συμμετείχαν στο προηγούμενο σχέδιο) να εκδηλώσουν τώρα το ενδιαφέρον τους για ένταξη. Γι’ αυτούς τους συναδέλφους η Universal Life ανέλαβε να εξετάσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και ανάλογα να τον εντάξει ή όχι στο νέο σχέδιο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και το ίδιο το συμβόλαιο (συμφωνία) με την Universal Life μπορεί οποιοσδήποτε να το δει στην ιστοσελίδα της ΕΤΥΚ.

 

Μοναδική προϋπόθεση που έθεσε η Universal Life είναι ότι η συμφωνία ισχύει νοουμένου ότι ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχής είναι τουλάχιστον τα 2/3 όσων συμμετείχαν στο προηγούμενο σχέδιο.

 

Αν οποιοσδήποτε χρειάζεται  περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να τηλεφωνεί στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΤΥΚ.

 

Όσα πρώην μέλη της ΕΤΥΚ και εξαρτώμενα τους επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο σχέδιο πρέπει να υποβάλουν το αίτημα τους το αργότερο μέχρι τις 12/03/2019.

 

Μετά την ημερομηνία αυτή δεν είναι σίγουρο ότι τυχόν αίτηση συμμετοχής θα γίνει αποδεκτή.

 

Επ’ ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση της Universal Life και τους αρμόδιους του τομέα αυτού για την επίδειξη καλοπιστίας και κατανόησης στην όλη προσπάθεια επίτευξης της συμφωνίας.

 

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση της Eurolife για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε τα τελευταία χρόνια για το θέμα αυτό.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Λευκωσία, 26 Φεβρουαρίου 2019

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Επόμενο ΕΤΥΚ - ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Αρχείο