Menu

ΕΤΥΚ - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ - ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΑ - ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ (300 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ 450 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ)

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

Δεν παραχώρησε την προσαύξηση και την ΑΤΑ

Αρνείται να συμπληρώσει την Οργανική Διάρθρωση

(300 νέες θέσεις και 450 αναβαθμίσεις)

 

Εάν δεν συμμορφωθεί η Τράπεζα, θα προχωρήσουμε στη

ΛΗΨΗ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

 

Μέλη: ΕΤΥΚ 2450, ΠΕΟ 28, ΣΕΚ 26

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ελληνική Τράπεζα βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, με μια σειρά από σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει λόγω της μεταφοράς εργασιών του πρώην Συνεργατισμού, γεγονότα που αυξάνουν το φορτίο στους ώμους των συναδέλφων, σε σημείο που στις πλείστες περιπτώσεις είναι δυσβάσταχτο.

Αντί,  σε αυτή την περίοδο η Ελληνική Τράπεζα να επιδιώξει με κάθε τρόπο την πλήρη ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις, και να επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία το σεβασμό και την αναγνώριση για την πολύτιμη προσφορά του προσωπικού της, για να έχει την απόλυτη στήριξη και την αφοσίωση του, δυστυχώς προβαίνει σε ενέργειες που φανερώνουν αυταρχισμό και έλλειψη σεβασμού, τόσο προς τους συναδέλφους όσο και προς τους εργασιακούς θεσμούς.

Τους τελευταίους μήνες, επιδιώκει, με κάθε τρόπο, να δημιουργήσει υπαλλήλους δύο κατηγοριών στο χώρο της Ελληνικής Τράπεζας προσβλέποντας, πως με τον τρόπο αυτό θα καταφέρει να σπρώξει προς τα κάτω τα δικαιώματα ΟΛΟΥ του «παλαιού» προσωπικού της Ελληνικής και να καθηλώσει τους συναδέλφους του πρώην Συνεργατισμού στα επίπεδα που ίσχυαν στα πρώην ΣΠΙ με βάση τις συμβάσεις της ΣΕΚ-ΠΕΟ.

Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειάς της για μείωση των ωφελημάτων των συναδέλφων και περιορισμό του κόστους της σε βάρος των συναδέλφων, η Διοίκηση της Τράπεζας παραβιάζει εξόφθαλμα τις μεταξύ μας Συμφωνίες. Μερικά παραδείγματα παραθέτουμε πιο κάτω:

·         Μη Παραχώρηση της Ετήσιας Προσαύξησης και ΑΤΑ

·         Άρνηση συμπλήρωσης οργανικής διάρθρωσης με 300 νέες θέσεις και 450 αναβαθμίσεις

·         Αρνείται να εντάξει στις συμφωνημένες μισθολογικές κλίμακες, τους συναδέλφους που προηγουμένως εργοδοτούνταν στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα

·         Παραβιάζει τη μεταξύ μας συμφωνία για τις υπερωρίες και τα απογευματινά σεμινάρια/συσκέψεις, στερώντας τον ελεύθερο χρόνο των συναδέλφων

Τα πιο πάνω αποτελούν ένα μικρό δείγμα της κατάστασης που η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας έχει μεθοδευμένα δημιουργήσει και η οποία δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συνεχιστεί.

Το επιχείρημα της Τράπεζας για ύπαρξη άλλων συμβάσεων που ίσχυαν στα πρώην ΣΠΙ έχει “ξεφτίσει”, αφού, πέραν ενός πολύ περιορισμένου αριθμού συναδέλφων (ΠΕΟ 28, ΣΕΚ 26), όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι του πρώην Συνεργατισμού, έχουν ενταχθεί στις τάξεις της ΕΤΥΚ, ενισχύοντας τη θέση ότι στην Ελληνική Τράπεζα υπάρχει ΜΙΑ σύμβαση και σε αυτή πρέπει να ενταχθεί το ΣΥΝΟΛΟ του προσωπικού.

Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των μελών μας στην Ελληνική Τράπεζα στις αρχές Ιανουαρίου, έχει με συντριπτική πλειοψηφία δοθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας εξουσιοδότηση, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Τράπεζας με τις πρόνοιες των υφιστάμενων συμφωνιών να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων μη αποκλειομένης και της απεργίας.

Μέσα στα πλαίσια αυτής σας της εξουσιοδότησης, το Διοικητικό Συμβούλιο, έχει εγκρίνει την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων και έχει εξουσιοδοτήσει τη Γενική Γραμματεία να πάρει όλες τις απαιτούμενες αποφάσεις και να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Έχουμε ήδη με επιστολή μας, καλέσει τη Διοίκηση της Τράπεζας να συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, θα είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης των Γενικών Συνελεύσεων των μελών μας στην Ελληνική Τράπεζα.

Η λήψη απεργιακών μέτρων ουδέποτε ήταν αυτοσκοπός για την Οργάνωσή μας, σε αυτά όμως μας σπρώχνει η Διοίκηση της Τράπεζας με την προκλητική της στάση.

Ελπίζουμε ότι, έστω και την υστάτη, η Τράπεζα θα διαφοροποιήσει τη στάση της, θα συμμορφωθεί με τις πρόνοιες των υφιστάμενων συμφωνιών και θα αποφευχθούν οι επιζήμιες αντιπαραθέσεις. 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 

Λευκωσία, 5 Φεβρουαρίου 2019

Προηγούμενο ETYK - ΚΕΔΙΠΕΣ - ALTAMIRA - Θετικά αντικρύζει η Διοίκηση τα θέματα που ήγειρε η Οργάνωσή μας: Ένταξη ΟΛΩΝ στις πρόνοιες των συμφωνιών ΕΤΥΚ - Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (μισθολογικές κλίμακες κλπ)
Επόμενο ETYK - ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ; ή ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ;Η ΕΤΥΚ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΩΝ, ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΑ, ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΤΥΚ - ΣΚΤ

Λήψη Αρχείων

Αρχείο