Menu

Σχεδόν ΟΜΟΦΩΝΗ (99%) η εξουσιοδότηση προς την Οργάνωσή μας

Δεν θα δεχθούμε την ύπαρξη υπαλλήλων ΔΥΟ κατηγοριών

 

Στην Ελληνική υπάρχει μόνο ΜΙΑ σύμβαση -
ΟΛΟ το προσωπικό θα πρέπει να ενταχθεί σε αυτή

Ταμεία Προνοίας: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΝΤΥΠΟ 

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες οι Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες με ποσοστό 99% εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας να προχωρήσει στο χειρισμό όλων των εκκρεμούντων θεμάτων με την Ελληνική Τράπεζα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, περιλαμβανομένης και της απεργίας.

Κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων, έγινε ενημέρωση από την ηγεσία της Οργάνωσής μας, για την επιδίωξη της Διεύθυνσης της Τράπεζας, να αμφισβητήσει τα κεκτημένα μας, με απώτερο στόχο τη μείωση / κατάργηση τους, επικαλούμενη τις συμβάσεις των πρώην ΣΠΙ

Η μέθοδος που ακολουθεί η Τράπεζα είναι ξεκάθαρη:

Παρόλο που παραμένουν, ανά πρώην ΣΠΙ, 3 – 5 μέλη  άλλων συντεχνιών, ξένων με το χώρο μας, η Τράπεζα προσπαθεί με κάθε τρόπο «να διατηρήσει στη ζωή» τις συντεχνίες αυτές  και κατ’ επέκταση τις συλλογικές συμβάσεις που είχαν στα ΣΠΙ (πολύ υποδεέστερες από αυτές της ΕΤΥΚ – Ελληνικής).

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκει να οριοθετήσει ΔΥΟ διαφορετικές κατηγορίες υπαλλήλων και ακολούθως να «διαπραγματευτεί τη σμίκρυνση» των διαφορών (όπως έχει πρόσφατα δηλώσει στα ΜΜΕ εκπρόσωπος της Τράπεζας). Στην ουσία στόχος είναι η καθήλωση των συναδέλφων των πρώην ΣΠΙ και η υποβάθμιση των συναδέλφων της παλαιάς Ελληνικής.

Ήδη η Τράπεζα με επιστολή της έχει ενημερώσει την Οργάνωσή μας, ότι δεν θα καταβάλει στο προσωπικό της, τις ετήσιες προσαυξήσεις, γεγονός που συνιστά εξόφθαλμη παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών. 

Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και η εμπλοκή της Τράπεζας στα θέματα των συνταξιοδοτικών μας ωφελημάτων.

Παρόλο που η Τράπεζα έχει στην κατοχή της, υπογραφές των συναδέλφων αλλά και αποφάσεις γενικών συνελεύσεων ταμείων προνοίας πρώην ΣΠΙ, για ένταξη των συναδέλφων του πρώην συνεργατισμού στο Ταμείο Προνοίας που συμμετέχει και το υπόλοιπο προσωπικό της Ελληνικής, η Τράπεζα τις αγνοεί προκλητικά, υπαναχωρώντας από τη γραπτή δέσμευσή της.  

Ακόμα πιο προκλητικό όμως, είναι το γεγονός ότι χθες η Τράπεζα, προώθησε στους συναδέλφους εγκύκλιο άλλων συντεχνιών (των οποίων η πλειοψηφία των μελών τους έχουν ήδη επιλέξει να ενταχθούν στο Ταμείο Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου) και έντυπο υπογραφών για ένταξη σε Ταμεία Προνοίας, ξένα προς τον Τραπεζικό χώρο.

Γιατί η Τράπεζα μεθοδεύει τις ενέργειες αυτές;

·         Μήπως για να διατηρήσει δύο διαφορετικές κατηγορίες υπαλλήλων, και άρα διαφορετική εισφορά (7% στους μεν, 9% στους δε);

·         Γιατί στη διοίκηση των, ξένων προς το χώρο μας, Ταμείων, συμμετέχουν με εκπροσώπους τους οι εργοδότες (υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο μας τα Ταμεία Προνοίας διαχειρίζονται ΜΟΝΟ οι συνάδελφοι);

·         Γιατί, επιθυμεί να απομονώσει το προσωπικό της και τα ωφελήματά του να μην συνάδουν με αυτά των υπόλοιπων τραπεζοϋπάλληλων;

Οι συνάδελφοι του πρώην Συνεργατισμού, είναι Τραπεζικοί Υπάλληλοι και η θέση τους είναι ανάμεσα στους υπόλοιπους συναδέλφους τους, στο Ταμείο Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου.

Γι αυτό δεν πρέπει να υπογράψετε κανένα άλλο έντυπο που σας έχει δοθεί από τον οποιονδήποτε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις Γενικές Συνελεύσεις τονίσθηκε ότι είναι ευθύνη όλων μας, να αφαιρέσουμε από τη Διεύθυνση της Τράπεζας την πρόφαση να επικαλείται άλλες συμβάσεις στο χώρο της Ελληνικής Τράπεζας.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι του πρώην Συνεργατισμού, εγγραφούν ως μέλη της ΕΤΥΚ, άρα δεν θα υπάρχει πλέον καμιά «δικαιολογία» για να επικαλείται οποιοσδήποτε συμβάσεις των ΣΠΙ.

Τα μηνύματα της Γενικής Συνέλευσης ήταν ξεκάθαρα:

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να θέσει σε κίνδυνο ωφελήματα που κερδήθηκαν μέσα από αγώνες δεκαετιών.

Δεν θα δεχθούμε στην Ελληνική Τράπεζα ΔΥΟ κατηγορίες Υπαλλήλων.

Στην Ελληνική Τράπεζα υπάρχει μόνο ΜΙΑ σύμβαση και σε αυτή πρέπει να ενταχθεί ΟΛΟ ανεξαίρετα το προσωπικό.

Ευχόμαστε ότι η Διοίκηση της Τράπεζας, έστω και τώρα, θα αφουγκραστεί τα μηνύματα του προσωπικού της και θα αντιληφθεί ότι με τις ενέργειές της το μόνο που επιτυγχάνει είναι τη διάσπαση του προσωπικού και την καταρράκωση του ηθικού του, κάτι το οποίο θα αποβεί καταστροφικό για την ίδια Τράπεζα.

Αύριο θα επανέλθουμε με νέο εγκύκλιο πιο ενημερωτική.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λευκωσία, 11 Ιανουαρίου 2019

Προηγούμενο ETYK - Σχεδόν ομόφωνα με ποσοστό 99% παγκύπρια υπέρ του ΝΑΙ - Δεν θα δεχθούμε την ύπαρξη υπαλλήλων ΔΥΟ κατηγοριών
Επόμενο ΕΤΥΚ - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΤΗΣΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ - ΟΛΟΙ μια οικογένεια; Επιδιώκουν Καθιέρωση δύο κατηγοριών Υπαλλήλων στόχος ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ

Λήψη Αρχείων

Αρχείο