Menu

ΕΤΥΚ - Συνεχίζεται η ένταξη των Ταμείων Προνοίας των πρώην ΣΠΙ στο Ταμείο Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου -  300 νέες Οργανικές Θέσεις και 450 αναβαθμίσεις

Συνεχίζεται η ένταξη των Ταμείων Προνοίας των πρώην ΣΠΙ στο Ταμείο Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου

 

Οι συνάδελφοι με υπογραφές προς τις Διαχειριστικές Επιτροπές απαιτούν την ένταξη τους στο Ταμείο Προνοίας του Κλάδου

 

300 νέες Οργανικές Θέσεις και 450 αναβαθμίσεις

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Με γρήγορο ρυθμό οι Διαχειριστικές Επιτροπές των Ταμείων Προνοίας των πρώην ΣΠΙ, συγκαλούν Γενικές Συνελεύσεις των Ταμείων Προνοίας τους για απόφαση ένταξης τους στο Ταμείο Προνοίας των Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση των μελών τους, η οποία εκφράζεται με υπογραφές προς τις Διαχειριστικές Επιτροπές.

 

Μέχρι στιγμής, την απόφαση ένταξης τους στο ενιαίο Ταμείο Προνοίας του κλάδου μέσω γενικών Συνελεύσεων έχουν πάρει τα ακόλουθα Ταμεία Προνοίας:

 

·         Ταμείο Προνοίας Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας(συμπεριλαμβάνεται το Ταμείο Προνοίας Συνεργατικού Ταμιευτήριου Λευκωσίας)

·         Ταμείο Προνοίας Συνεργατικού Ταμιευτήριου Λεμεσού

·         Ταμείο Προνοίας ΣΠΕ Λήδρας

·         Ταμείο Προνοίας ΣΠΕ Ταμασσού Ορεινής και Πιτσιλιάς

·         Ταμείο Προνοίας Σ.Ο.ΤΑ.Δ.Υ.Κ.

·         Ταμείο Προνοίας Συνεργατικού Ταμιευτήριου Εκπαιδευτικών Κύπρου

·         Ταμείο Προνοίας ΣΤΑΣΚ

 

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2019 αναμένεται να πάρουν απόφαση για ένταξη τους στο Ταμείο Προνοίας του κλάδου (οι συνάδελφοι έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους μέσω υπογραφών), ΟΛΑ τα άλλα Ταμεία Προνοίας που βρίσκονται σε διαδικασία σύγκλησης Γενικών Συνελεύσεων για ένταξη τους στο Ταμείο Προνοίας των Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2019.

 

Το Ταμείο Προνοίας των Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου είναι εγκεκριμένο Ταμείο Προνοίας, το μοναδικό Κλαδικό Ταμείο του χρηματοπιστωτικού μας χώρου, με την πλήρη διαχείριση από τα ίδια τα μέλη (όλα τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής εκλέγονται από τους συναδέλφους/μέλη), χωρίς τη συμμετοχή του εργοδότη. Το Ταμείο έχει δημιουργηθεί με στόχο την ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των τραπεζοϋπαλλήλων αλλά και την ενίσχυση της βιωσιμότητας και λειτουργικότητας του Ταμείου Προνοίας των Τραπεζοϋπαλλήλων, γεγονός που διασφαλίζει καλύτερα τα Συνταξιοδοτικά ωφελήματα μας.

 

Σημειώνουμε, ότι η μη καταβολή από πλευράς του εργοδότη του συμβατικού ποσοστού των εισφορών στο Ταμείο Πρόνοιας, συνιστά εκτός από παραβίαση των μεταξύ μας υφιστάμενων συμφωνιών, παραβίαση και του νόμου περί προστασίας των μισθών, που είναι ποινικό αδίκημα.

 

Μετά την εξαγγελία της δίωρης στάση εργασίας, η Τράπεζα σε συνέχεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 27/12/2018 στα γραφεία της Οργάνωσης μας με τον Επίτιμο Πρόεδρο της συν. Λοΐζο Χατζηκωστή, απέστειλε επιστολή με την οποία επιβεβαιώνει ότι το θέμα της καταβολής των εισφορών θα διευθετηθεί το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 4/1/2019.

 

Η Οργάνωση μας έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με την Ελληνική Τράπεζα, για να αρχίσει η διαδικασία ένταξης των συναδέλφων στις κλίμακες της ΕΤΥΚ. Ο ρόλος της ΕΤΥΚ στην ένταξη στις κλίμακες θα είναι ουσιαστικός και καθοριστικός για να διασφαλιστεί η αξιοκρατία και η αντικειμενικότητα. 

 

Κοντόφθαλμα μερικά «στελέχη» της Τράπεζας καλλιεργούν το διαχωρισμό μεταξύ των συναδέλφων (π.χ. εμείς – αυτοί), χωρίς να συνειδητοποιούν ότι τυχόν διαχωρισμός θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ για την ίδια την Τράπεζα.

 

Αυτό είναι ευθύνη της ίδιας της Διοίκησης να τον παρακολουθεί και να το διαχειριστεί ανάλογα.

 

Παράλληλα η Οργάνωσή υπέδειξε στην Τράπεζα την υποχρέωση της, ότι από 01/01/19 πρέπει να προχωρήσει στη συμπλήρωση των Οργανικών Θέσεων όπως έχουν αυξηθεί μετά την απορρόφηση των 1100 συναδέλφων από ΣΚΤ.

 

Τις νέες θέσεις δικαιούνται να διεκδικήσουν με βάσει αξιοκρατικά κριτήρια ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι (παλαιοί και νέοι).

 

Σήμερα με τις εκτιμήσεις της Οργάνωσής μας πρέπει 300 – 350 νέες θέσεις Υποτμηματαρχών να δοθούν / συμπληρωθούν άμεσα με ένταξη στην συμφωνημένη κλίμακα του Υποτμηματάρχη, ενώ 450 – 500 θέσεις αναβαθμίσεων από θέση Τμηματάρχη – Ανώτερου Διευθυντή.

 

Η κατανομή πρέπει να γίνει μέσα από συζητήσεις με την ΕΤΥΚ και η κατανομή πρέπει να συνάδει με την πυραμίδα της Οργανικής Διάρθρωσης.

 

Η ηγεσία της ΕΤΥΚ θα παρακολουθεί στενά όλα τα ανοικτά θέματα και αν χρειασθεί θα  παρέμβει.

 

Επ’ ευκαιρία ευχόμαστε σ’όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους το 2019 να φέρει σ’ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΕΙΡΗΝΗ.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Λευκωσία, 31 Δεκεμβρίου 2018

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - Ελληνική Τράπεζα - ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Επόμενο ETYK - Ελληνική Τράπεζα - Γενικές Συνελεύσεις - Πέμπτη, 10/01/2019 - Στόχος της Τράπεζας η κατάργηση των ετήσιων προσαυξήσεων και των μισθολογικών κλιμάκων

Λήψη Αρχείων

Αρχείο