Menu

ΕΤΥΚ - USB Bank - Με ποσοστό πέραν του 98% εγκρίθηκε η συμφωνία ΕΤΥΚ - Τράπεζας Κύπρου

Με ποσοστό 98% εγκρίθηκε  η
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΤΥΚ – USB BANK

Σημαντική αύξηση για χαμηλόμισθους (πέραν της ετήσιας προσαύξησης)

Ανεπηρέαστες οι μισθολογικές κλίμακες - Βελτίωση στεγαστικών δανείων και ενίσχυση Ταμείου Υγείας

Συνάδελφισσες, Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση των μελών μας στην USB BANK με θέμα την έγκριση της συμφωνίας για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της Οργάνωσής μας και της Τράπεζας.

 

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης οι συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της συμφωνίας, να επιλύσουν απορίες και στο τέλος μέσα από μυστική ψηφοφορία να τοποθετηθούν. Οι συνάδελφοι ενέκριναν τη συμφωνία με το πολύ υψηλό ποσοστό του 98%.

 

Η συμφωνία αυτή είναι μια  μεγάλη επιτυχία για το συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί επιτεύχθηκε μέσα σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, πετυχαίνοντας πλήρως τον αρχικό στόχο για μια ισοζυγισμένη συμφωνία και διατήρηση της εργατικής ειρήνης.

 

Με τη συμφωνία αυτή παραμένουν αναλλοίωτες οι μισθολογικές κλίμακες και οι ετήσιες προσαυξήσεις, ενώ η βασική επιδίωξη της Οργάνωσής μας, καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, για σημαντική μισθολογική ενίσχυση των χαμηλόμισθων συναδέλφων, έχει στεφθεί με επιτυχία.

Μέσα από σχετική πρόνοια της συμφωνίας, οι χαμηλόμισθοι  συνάδελφοι "ευεργετούνται" σημαντικά, αφού πέραν της ετήσιας προσαύξησης, θα επωφεληθούν σημαντικής αύξησης πάνω στο βασικό τους μισθό, και σε αρκετές περιπτώσεις η συνολική αύξηση που θα επωφεληθούν θα ισοδυναμεί πέραν των δύο προσαυξήσεων.

Επιπρόσθετα,  προβλέπεται σημαντική αύξηση του ποσού του στεγαστικού δανείου (από τις €85,000 στις €130,000), ενώ το δάνειο θα μπορούν να το πάρουν πλέον όλοι οι συνάδελφοι με τη μονιμοποίησή τους, αφού έχει καταργηθεί και ο περιορισμός για συμπλήρωση τριών χρόνων υπηρεσίας.

Πολύ σημαντική είναι επίσης και η πρόνοια της σύμβασης για ενίσχυση του Ταμείου Υγείας, καθώς και η βελτίωση της άδειας τοκετού, ενώ η εργοδοτική εισφορά στο Ταμείο Προνοίας, καθορίστηκε στο ικανοποιητικό 9%.

 

Σημαντικότερο όμως είναι το γεγονός πως, σε μια δύσκολη και αβέβαιη, ακόμα, περίοδο για το τραπεζικό μας σύστημα και γενικότερα για την οικονομία της πατρίδας μας, έχουμε επιτύχει την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, μακριά από αντιπαραθέσεις, διατηρώντας έτσι την εργατική ειρήνη στην USB BANK.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην πορεία που έχουμε χαράξει για την όσο το δυνατόν συντομότερη κατάληξη σε συμφωνία με όλες τις Τράπεζες και Εταιρείες του χώρου μας.

Ελπίζουμε ότι, οι μεμονωμένες πλέον Τράπεζες αλλά και οι υπόλοιπες Εταιρείες του χώρου μας, που δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει με την Οργάνωσή μας για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, θα το πράξουν το αμέσως επόμενο διάστημα, επιδεικνύοντας την ίδια ωριμότητα και σύνεση, αλλά δείχνοντας επίσης έμπρακτα το σεβασμό και την αναγνώριση προς το προσωπικό τους.

Δεν πρέπει να διαφεύγει από τις Διοικήσεις το γεγονός, ότι, εάν το προσωπικό τους νιώθει ευχαριστημένο, ανεβαίνει το ηθικό του και αυξάνεται η παραγωγικότητά του, με το όφελος για τις ίδιες τις Τράπεζες / Εταιρείες να είναι πολλαπλάσιο.

Η όσο το δυνατόν συντομότερη κατάληξη σε συμφωνία είναι προς όφελος όλων, αφού έτσι διασφαλίζεται η εργατική ειρήνη, η οποία, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, είναι απολύτως αναγκαία για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, έτσι που όλοι μαζί, εργαζόμενοι και διοικήσεις, να επικεντρωθούμε στην επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων για το κοινό καλό.

AΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λευκωσία, 5 Ιουλίου 2017

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - Ελληνική Τράπεζα - Καθολική η συμμετοχή και πλήρης επιτυχία της Απεργίας
Επόμενο ΕΤΥΚ - Ταμεία Προνοίας - Ένας πετυχημένος θεσμός που χρειάζεται ακόμα βελτίωση

Λήψη Αρχείων

Αρχείο