Menu

ΕΤΥΚ - Τράπεζα Κύπρου - Γενικες Συνελεύσεις για Aνανέωση της Συλλογικής Σύμβασης

ΣΥΜΦΩΝΙΑ
για Ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης της Τράπεζας Κύπρου

Παραχώρηση επιπρόσθετης αύξησης για χαμηλόμισθους
(πέραν της ετήσιας προσαύξησης)


Διατήρηση των μισθολογικών κλιμάκων

Βελτίωση στεγαστικών δανείων και ενίσχυση Ταμείου Υγείας

Γενική Συνέλευση για έγκριση της Συμφωνίας την Πέμπτη, 29/6/2017

Συνάδελφισσες, Συνάδελφοι, 

Όπως γνωρίζετε, τους τελευταίους μήνες βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ της Οργάνωσής μας και της Διοίκησης της Τράπεζας σας (όπως και με τις υπόλοιπες Τράπεζες) για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης.

Μέσα σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο περιβάλλον και ύστερα από έντονες διαπραγματεύσεις, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι οι προσπάθειες μας είχαν θετικό αποτέλεσμα, αφού έχουμε φθάσει σε συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της Οργάνωσής μας και της Τράπεζας Κύπρου μέχρι τις 31/12/2017.
Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις, η συμφωνία αυτή αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το συνδικαλιστικό κίνημα, αφού επετεύχθη πλήρως ο αρχικός στόχος για μια ισοζυγισμένη συμφωνία και διατήρηση της εργατικής ειρήνης. 

Με τη νέα συμφωνία, παρά τις επίμονες αντίθετες επιδιώξεις της εργοδοτικής πλευράς, δεν αλλοιώνονται  οι μισθολογικές κλίμακες και οι ετήσιες προσαυξήσεις, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται ένας από τους βασικούς μας στόχους, που ήταν η σημαντική ενίσχυση των χαμηλά αμειβόμενων συνάδελφων με επιπρόσθετη ουσιαστική αύξηση πάνω στον βασικό τους μισθό. Η επίτευξη αυτού του στόχου, σε αρκετές περιπτώσεις συναδέλφων, ισοδυναμεί με περισσότερες από δύο προσαυξήσεις.

Επιπρόσθετα, με τη νέα Συμφωνία βελτιώνονται οι όροι παραχώρησης των στεγαστικών δανείων, με το ποσό να αυξάνεται σημαντικά από τις €85,000 στις €130,000. Επίσης, πολύ ουσιαστική είναι και η  πρόνοια της σύμβασης για ενίσχυση του Ταμείου Υγείας καθώς και η βελτίωση της άδειας τοκετού.

Σημαντικότερο όμως είναι το γεγονός, πως, σε μια δύσκολη ακόμα περίοδο για το τραπεζικό μας σύστημα και γενικότερα για την οικονομία της πατρίδας μας, έχουμε επιτύχει μια τέτοια συμφωνία, μακριά από αντιπαραθέσεις, διατηρώντας την εργατική ειρήνη. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αρκετοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν αδύνατη την επίτευξη συμφωνίας με την Τράπεζα Κύπρου για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, λόγω των θέσεων που κατά καιρούς εκφράζονταν από την Διεύθυνσή της. 

Μέσα στα πλαίσια όμως ενός εποικοδομητικού διαλόγου και τεκμηρίωσης θέσεων και επιχειρημάτων, έχει τελικά επιτευχθεί συμφωνία στη βάση των αρχικών στόχων της Οργάνωσής μας. 

Για την επιτυχία αυτή της Οργάνωσής μας, καθοριστικό ρόλο έχει διαδραματίσει η συμβολή του Επίτιμου της Οργάνωσης μας, συναδέλφου Λοΐζου Χατζηκωστή. Επίσης για λόγους τάξης και αρχής οφείλουμε να τονίσουμε την καλή διάθεση και ειλικρίνεια που επέδειξε η Τράπεζα μέσω του Προέδρου της Επιτροπής Προσωπικού κ. Μιχάλη Σπανού ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην επίτευξη της συμφωνίας αυτής. 

Με βάση και τις σχετικές πρόνοιες του καταστατικού μας, την ερχόμενη Πέμπτη, 29/6/2017, στις 16:00, καλούνται οι συνάδελφοι της Τράπεζας Κύπρου σε Επαρχιακές Συνελεύσεις για ενημέρωση και έγκριση της συμφωνίας ως ακολούθως:

Λευκωσία

Κεντρικά Γραφεία ΕΤΥΚ – Πρεβέζης 8 – 1οσ οροφος

Λεμεσός

Γραφεία ΕΤΥΚ Αμμοχώστου 17 (έναντι Debenhams Μακαρίου)

Λάρνακα

Γραφεία ΕΤΥΚ (κτιριο ΠΑΣΥΔΥ)

Πάφος

Γραφεία ΕΤΥΚ (κτιριο ΠΑΣΥΔΥ)

Αμμόχωστος

Δημαρχειο Παραλιμνιου

AΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 


Λευκωσία, 26 Ιουνίου 2017

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - USB Bank - Γενική Συνέλευση για Aνανέωση της Συλλογικής Σύμβασης
Επόμενο ΕΤΥΚ - Καλοκαιρινή 'Εξοδος την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και ώρα 8:30 μμ στο Harvest Status @ Αιγιαλός στην Αγία Τριάδα

Λήψη Αρχείων

Αρχείο