Menu

ETYK - Ελληνική Τράπεζα - Οι Γενικές Συνελεύσεις έστειλαν ξεκάθαρο μήνημα Ενότητας και Αγωνιστικότητας

ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


1,000 περίπου συνάδελφοι προσήλθαν στις κάλπες!

Εξουσιοδότηση για μέτρα με ποσοστό πέραν του 99%

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι Γενικές Συνελεύσεις των συναδέλφων της Ελληνικής Τράπεζας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλες τις Επαρχίες, έστειλαν ξεκάθαρα μήνυμα ενότητας, αγωνιστικότητας και αλληλεγγύης, και οι συνάδελφοι με τη μαζικότητα της προσέλευσης και την καθολική εξουσιοδότησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας για τη λήψη μέτρων, εξέφρασαν την αντίδρασή τους προς τις απαράδεκτες ενέργειες της Τράπεζας. 

Η προσέλευση των συναδέλφων  στις Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις πόλεις ήταν μαζική και η εξουσιοδότηση που δόθηκε ήταν ΚΑΘΟΛΙΚΗ, γεγονός που έχει καταδείξει με τον πλέον έντονο τρόπο το υψηλό αίσθημα ευθύνης, αποφασιστικότητας και συσπείρωσης των μελών γύρω από την ηγεσία της Οργάνωσής μας. 

Στα πλαίσια των Γενικών Συνελεύσεων έγινε ενημέρωση των μελών μας για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα λόγω των απαράδεκτων ενεργειών και παραλείψεων της Διεύθυνσης της Τράπεζας, και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. 

Κυρίαρχο θέμα ήταν το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την ετσιθελική απόφαση της Τράπεζας, να διακόψει τη σχέση εργοδότησης μελών μας στη Διεύθυνση διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, για να εργοδοτηθούν από μια νέα εταιρεία, κατά παράβαση των Συλλογικών Συμβάσεων, χωρίς κανένα σεβασμό προς τους ίδιους τους συναδέλφους και χωρίς καμία κατοχύρωση του εργασιακού τους μέλλοντος. 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση την οποία η ίδια δημιούργησε, η εργοδοτική πλευρά ετσιθελικά προχώρησε στην υλοποίηση των σχεδίων της φανερώνοντας τον απώτερό της στόχο, που είναι η απαλλαγή σημαντικού αριθμού του προσωπικού της και η καταστρατήγηση των υφιστάμενων συμφωνιών.
 
Για τους συναδέλφους είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η σημερινή μεθόδευση της Ελληνικής Τράπεζας αποτελεί ένα πρώτο πείραμα της εργοδοτικής πλευράς για να «ξεφορτωθεί» υπηρεσίες και συναδέλφους. Είναι πλέον κοινή η πεποίθηση, ότι πίσω από αυτή την προσπάθεια κρύβεται η επιθυμία γενίκευσης του φαινομένου και ότι αν παρ’ ελπίδα η εργοδοσία καταφέρει να επιβάλει τις θέσεις της, το θέμα δε θα σταματήσει στη Διεύθυνση Διαχείρισης μη εξυπηρετουμένων δανείων, αλλά ούτε και μόνο στην Ελληνική Τράπεζα.

Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα της εξόφθαλμης παραβίασης των υφιστάμενων συμφωνιών αλλά και του Νόμου περί προστασίας των μισθών, από πλευράς Διεύθυνσης της Τράπεζας, λόγω της άρνησής της να παραχωρήσει την ετήσια προσαύξηση.  

Με μυστική ψηφοφορία οι συνάδελφοι σχεδόν ΟΜΟΦΩΝΑ (ποσοστό 99,3%) έχουν εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας, το οποίο θα συνεχίσει να χειρίζεται τις υφιστάμενες αυτές εξόφθαλμες παραβιάσεις των υφιστάμενων συμφωνιών, να προχωρήσει εάν και εφόσον κρίνει αναγκαίο, στη χρήση όλων των εις στη διάθεση του μέτρων, περιλαμβανομένης και της απεργίας.     

Ο μεγάλος αριθμός των συναδέλφων που προσήλθε στις Γενικές Συνελεύσεις και η καθολική σχεδόν εξουσιοδότηση προς την ηγεσία της Οργάνωσής μας, στέλλουν  ξεκάθαρα και ηχηρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση: 

Οι απαράδεχτες και προκλητικές ενέργειες της Διεύθυνσης της Τράπεζας δεν θα περάσουν.
Δεν θα δεχτούμε την θυματοποίηση κανενός συναδέλφου μας.
Διεκδικούμε την πλήρη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας, σήμερα και σε βάθος χρόνου. 
Δεν θα ανεχθούμε την καταπάτηση της αξιοπρέπειας μας και την εκμετάλλευση των θυσιών και των προσπαθειών που έχουμε καταβάλει. 

Τονίζουμε ακόμα μια φορά ότι τα απεργιακά μέτρα ουδέποτε ήταν αυτοσκοπός για την Οργάνωσή μας, σε αυτά όμως μας σπρώχνει η Διοίκηση της Τράπεζας με τις ενέργειές της. 

Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα, η Διοίκηση της Τράπεζας θα πάρει τα σωστά μηνύματα και θα προχωρήσει με την τήρηση των υφιστάμενων συμφωνιών. 

Σε διαφορετική περίπτωση, η Οργάνωσή μας, δεν θα έχει άλλη επιλογή από την υλοποίηση της εντολής των Γενικών Συνελεύσεων, για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των μελών μας. 

 ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λευκωσία, 21 Ιουνίου 2017


Προηγούμενο ΕΤΥΚ - Ελληνική Τράπεζα - Προκλητική Ενέργεια απο πλευράς Τρέζας - Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης
Επόμενο ΕΤΥΚ - Αθλητικό Τράπεζας Κύπρου - Συμφωνία για Ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης

Λήψη Αρχείων

Αρχείο