Menu

ΕΤΥΚ - Ελληνική Τράπεζα - Προκλητική Ενέργεια απο πλευράς Τρέζας - Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης

Νέα, προκλητική μονομερής ενέργεια από πλευράς Τράπεζας

Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του συνόλου των συναδέλφων
της Ελληνικής Τράπεζας


Η Οργάνωσή μας είναι αποφασισμένη να προασπίσει τις θέσεις εργασίας
και τα δικαιώματα του συνόλου των μελών της στην Τράπεζα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, η Διοίκηση της Τράπεζας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και παρά τις διακηρύξεις της για το δήθεν ενδιαφέρον της για διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Διεύθυνσης Διαχείρισης μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, αντί να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, προωθεί με κάθε τρόπο το σχέδιο της για απομόνωση των συγκεκριμένων συναδέλφων, και ακολούθως για την εργασιακή κατακρεούργησή τους.

Στα πλαίσια αυτά, περιφρονώντας τους συναδέλφους και την Οργάνωσή μας, προχώρησε σε ακόμα μια προκλητική ενέργεια, αποστέλλοντας στους επηρεαζόμενους συναδέλφους έντυπο προς υπογραφή, για ένταξή τους σε ασφαλιστικό σχέδιο υγείας ιδιωτικής εταιρείας, δηλώνοντας με την ενέργεια της αυτή, εμμέσως πλην σαφώς, πως θεωρεί την απομάκρυνσή τους από το ταμείο υγείας της ΕΤΥΚ (ΤΥΕΤΥΚ) ως δεδομένη. Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπογράψουν οποιοδήποτε έγγραφο. Οι εκβιασμοί και οι εκφοβισμοί δεν θα περάσουν.

Η Διοίκηση της Ελληνικής, έχει επιλέξει το δρόμο της αντιπαράθεσης, χωρίς να την ενδιαφέρει το κόστος που αυτή η αντιπαράθεση θα επιφέρει στην ίδια την Τράπεζα αλλά και στο ηθικό του συνόλου του προσωπικού της. Η διοίκηση της Τράπεζας, είτε βρίσκεται μακριά από το προσωπικό και αγνοεί την πραγματικότητα είτε εθελοτυφλεί, αν δεν διαπιστώνει ότι εδώ και αρκετό καιρό το ηθικό των εργαζομένων βρίσκεται ήδη στο ναδίρ, λόγω του εργασιακού εκφοβισμού / bullying και των συνεχιζόμενων τα τελευταία χρόνια απαξιωτικών και απαράδεχτων συμπεριφορών, που υπόκεινται από εκπροσώπους της Διοίκησης.

Σημειώνουμε ακόμα μια φορά, ότι από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι συζητήσεις, είχε συμφωνηθεί με τη Διοίκηση της Τράπεζας ότι, η οποιαδήποτε συμφωνία θα στηριζόταν στο περιεχόμενο της ουσίας της απόσπασης, θέση από την οποία, παρόλο που είχε ξεκάθαρα συμφωνηθεί, η Τράπεζα υπαναχώρησε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Από την πρώτη στιγμή που το θέμα αυτό εγέρθηκε, τονίσαμε ότι αυτό αφορά και επηρεάζει το σύνολο των συναδέλφων.

Εάν δεν σταθούμε εμπόδιο στην προσπάθεια της Τράπεζας για επιβολή των θέσεών της, όχι μόνο θα αφήσουμε πλήρως εκτεθειμένους και απροστάτευτους τους συναδέλφους που η Ελληνική ετσιθελικά θέλει να τους «στείλει» σε μια νέα εταιρεία, αλλά και το σύνολο των συναδέλφων της Τράπεζας. Αν αυτό το «εγχείρημα» της Τράπεζας, που αποτελεί εξόφθαλμη και κατάφωρη παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων πετύχει, τότε είναι βέβαιο ότι σειρά θα πάρει το σύνολο του προσωπικού της Τράπεζας. Οι ενέργειες αυτές της Τράπεζας καταδεικνύουν ότι έχει έναν και μόνο στόχο: την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την καταπάτηση και καταστρατήγηση των συμφωνιών και γενικά του συνόλου των δικαιωμάτων των εργαζομένων, περιλαμβανομένης και αυτής της ίδιας της μονιμότητας.

Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι, όσον αφορά το θέμα της συλλογικής σύμβασης, είχαμε συμφωνήσει με τη Διοίκηση της Τράπεζας, κατά τη διάρκεια διαδοχικών μεταξύ μας συναντήσεων, το πλήρες κείμενο της συμφωνίας (στη βάση των συμφωνιών που πετύχαμε με τις Τράπεζες ALPHA, ASTROBANK κλπ), την οποία όμως η Τράπεζα, μέχρι στιγμής, συνεχίζει να αρνείται να υπογράψει.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, ανεξάρτητα από την όποια εξέλιξη στο θέμα της Σύμβασης, έχουμε επισημάνει στην Διοίκηση της Τράπεζας, τη νομική και συμβατική της υποχρέωση για την παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης σε όλους τους συναδέλφους της Τράπεζας, και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η Τράπεζα συνεχίζει να αρνείται να την παραχωρήσει, αποτελεί εξόφθαλμη παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών αλλά και του νόμου περί προστασίας των μισθών.

Ελπίζουμε ότι η Τράπεζα θα αποφασίσει να συμμορφωθεί στις νομικές και συμβατικές της υποχρεώσεις, διαφορετικά, η Οργάνωσή μας δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, απεργιακών ή και νομικών.

Με βάση τα πιο πάνω και τις μέχρι σήμερα εξελίξεις, καλούμε όλα τα μέλη της Οργάνωσής μας στην Ελληνική Τράπεζα σε Eπαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 21/6/2017 η ώρα 15:00 ως ακολούθως:

Λευκωσία

Κεντρικά Γραφεία ΕΤΥΚ – Πρεβέζης 8 – 1οσ οροφος

Λεμεσός

Γραφεία ΕΤΥΚ Αμμοχώστου 17 (έναντι Debenhams Μακαρίου)

Λάρνακα

Γραφεία ΕΤΥΚ (κτίριο ΠΑΣΥΔΥ)

Πάφος

Γραφεία ΕΤΥΚ (κτίριο ΠΑΣΥΔΥ)

Αμμόχωστος

Δημαρχείο Παραλιμνίου


Θέμα των συνελεύσεων αυτών θα είναι η ενημέρωση του συνόλου των συναδέλφων για τις εξελίξεις όσον αφορά τις αναφερόμενες στην παρούσα εγκύκλιο εξόφθαλμες παραβιάσεις των συλλογικών συμβάσεων από την Ελληνική Τράπεζα και η εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσής μας να προχωρήσει, εάν και όποτε κριθεί από το ίδιο αναγκαίο, στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, περιλαμβανομένης και της απεργίας.

Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Η Εργοδοτική πλευρά έχει ένα και μοναδικό ξεκάθαρο στόχο, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.  Η επιλογή του δρόμου που, ενωμένοι και αποφασισμένοι θα ακολουθήσουμε είναι ξεκάθαρη: επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα για προάσπιση όσων με κόπο, μόχθο και θυσίες κέρδισαν οι τραπεζικοί υπάλληλοι τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια.

Η παρουσία σας στις συνελεύσεις, είναι απαραίτητη.

 ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λευκωσία, 19 Ιουνίου 2017


Προηγούμενο ΕΤΥΚ - CDB Bank - Εγκρίθηκε ομόφωνα η Συμφωνία μεταξυ της ΕΤΥΚ και της CDB Bank
Επόμενο ETYK - Ελληνική Τράπεζα - Οι Γενικές Συνελεύσεις έστειλαν ξεκάθαρο μήνημα Ενότητας και Αγωνιστικότητας

Λήψη Αρχείων

Αρχείο