Menu

ΕΤΥΚ - CDB Bank - Εγκρίθηκε ομόφωνα η Συμφωνία μεταξυ της ΕΤΥΚ και της CDB Bank

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ETYK – CDB BANK

Σημαντική αύξηση για χαμηλόμισθους (πέραν της ετήσιας προσαύξησης)

Ανεπηρέαστες οι μισθολογικές κλίμακες - Βελτίωση στεγαστικών δανείων και ενίσχυση Ταμείου Υγείας

Συνάδελφισσες, Συνάδελφοι, 

Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση των μελών μας στην CDB BANK με θέμα την έγκριση της συμφωνίας για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της Οργάνωσής μας και της Τράπεζας για τα έτη 2017 - 2018.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης οι συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της συμφωνίας, να επιλύσουν απορίες και στο τέλος μέσα από μυστική ψηφοφορία να τοποθετηθούν. Η συμφωνία για τη νέα συλλογική σύμβαση εγκρίθηκε ομόφωνα.  

Η συμφωνία αυτή είναι μια  μεγάλη επιτυχία για το συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί επιτεύχθηκε μέσα σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, πετυχαίνοντας πλήρως τον αρχικό στόχο για μια ισοζυγισμένη συμφωνία και διατήρηση της εργατικής ειρήνης.

Με τη συμφωνία αυτή, παρά τις αντίθετες επιδιώξεις της εργοδοσίας, δεν αλλοιώνονται   οι κλίμακες μισθοδοσίας και οι ετήσιες προσαυξήσεις. 

Βασική επιδίωξη της Οργάνωσής, μας καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ήταν η σημαντική μισθολογική ενίσχυση των χαμηλόμισθων συναδέλφων, επιδίωξη η οποία έχει επιτευχθεί. Με τη νέα συμφωνία οι χαμηλόμισθοι συνάδελφοι "ευεργετούνται" σημαντικά, αφού πέραν της ετήσιας προσαύξησης, θα επωφεληθούν σημαντικής αύξησης πάνω στο βασικό τους μισθό, και σε αρκετές περιπτώσεις η συνολική αύξηση που θα επωφεληθούν κατά την επόμενη διετία θα ισοδυναμεί με τέσσερις ή και πέντε προσαυξήσεις.

Επιπρόσθετα, με τη νέα Συμφωνία βελτιώνονται οι όροι παραχώρησης των στεγαστικών δανείων, με το ανώτατο ποσό να αυξάνεται σημαντικά από τις €85,000 στις €130,000. Επίσης, πολύ ουσιαστική είναι και η  πρόνοια της σύμβασης για ενίσχυση του Ταμείου Υγείας καθώς και η βελτίωση της άδειας τοκετού, ενώ η εργοδοτική εισφορά στο Ταμείο Προνοίας, καθορίστηκε στο ικανοποιητικό 9%.

Σημαντικότερο όμως είναι το γεγονός πως, σε μια δύσκολη, ακόμα, περίοδο για το τραπεζικό μας σύστημα και γενικότερα για την οικονομία της πατρίδας μας, έχουμε επιτύχει την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, μακριά από αντιπαραθέσεις, διατηρώντας έτσι την εργατική ειρήνη στην CDB BANK για την επόμενη κρίσιμη διετία.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην πορεία που έχουμε χαράξει για την όσο το δυνατόν συντομότερη κατάληξη σε συμφωνία με όλες τις Τράπεζες, κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί χάριν των επίμονων και μεθοδικών προσπαθειών της Οργάνωσής μας. 

Ελπίζουμε ότι και οι υπόλοιπες λίγες Τράπεζες, που δεν έχουν συμφωνήσει, θα επιδείξουν την ίδια ωριμότητα και υπευθυνότητα και αποφεύγοντας άσκοπες παρατάσεις αλλά και αντιπαραθέσεις, που μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρουν, θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία με την Οργάνωσή μας. 

Δεν πρέπει να διαφεύγει από τις Διοικήσεις το γεγονός ότι, εάν το προσωπικό τους νιώθει ευχαριστημένο, ανεβαίνει το ηθικό και αυξάνεται η παραγωγικότητά του, με το όφελος για τις ίδιες της Τράπεζες / Εταιρείες στο τέλος της ημέρας να είναι πολλαπλάσιο. 

Η όσο το δυνατό συντομότερη κατάληξη σε συμφωνία είναι προς όφελος όλων, αφού έτσι διασφαλίζεται και η εργατική ειρήνη, η οποία, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, είναι απολύτως απαραίτητη για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, ούτως ώστε όλοι μαζί, Εργαζόμενοι - Διοικήσεις να επικεντρωθούν στην επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων τους για το καλό των πελατών και των μετόχων τους.  

AΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 

Λευκωσία, 14 Ιουνίου 2017

Προηγούμενο ΕΤΥΚ - Ελληνική Τράπεζα - Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δίωρη στάση εργασίας
Επόμενο ΕΤΥΚ - Ελληνική Τράπεζα - Προκλητική Ενέργεια απο πλευράς Τρέζας - Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης

Λήψη Αρχείων

Αρχείο