Menu

ETYK - Ελληνική Τράπεζα - ΟΜΟΦΩΝΑ εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της Οργάνωσής μας για λήψη μέτρων ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ παραμένουν τα ερωτήματα της Οργάνωσής μας

Προς όλους τους συναδέλφους της Ελληνικής Τράπεζας
ΟΜΟΦΩΝΑ εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της Οργάνωσής μας για λήψη μέτρων
ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ παραμένουν τα ερωτήματα της Οργάνωσής μας 

Η Οργάνωσή μας είναι αποφασισμένη να κατοχυρώσει τις θέσεις εργασίας
και τα δικαιώματα των συναδέλφων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες, η Γενική Συνέλευση των μελών της Οργάνωσής μας στα τμήματα Διαχείρισης Καθυστερήσεων, Διαχείρισης Περιουσιών και Υπηρεσίας Ανάκτησης Χρεών. Στη Συνέλευση παρευρέθηκε σχεδόν το σύνολο των μελών μας στα πιο πάνω τμήματα. 

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης αναλύθηκε η κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω της μονομερούς απόφασης της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία παραβιάζει εξόφθαλμα τη μεταξύ μας συλλογική σύμβαση, καθώς και οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς της Οργάνωσής μας πριν την ανακοίνωση της πιο πάνω απόφασης μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την πλευρά μας, η Τράπεζα αποφεύγει να δώσει πλήρη ενημέρωση για το θέμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να σχηματίσουμε την πραγματική εικόνα της κατάστασης, γεγονός, που από ότι φαίνεται, ίσως να επιδιώκει η Διοίκηση της Τράπεζας.

Παραθέτουμε για ενημέρωσή σας τα ερωτήματα που τέθηκαν γραπτώς προς τη Διοίκηση της Τράπεζας και τα οποία στην ουσία παραμένουν αναπάντητα:

1. Τι ακριβώς εννοείτε όταν αναφέρετε πως θα δοθούν για διαχείριση τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια; Με ποιες διαδικασίες, όρους και προϋποθέσεις θα γίνεται αυτή η διαχείριση; Ποιος θα είναι ο ρόλος της συγκεκριμένης Εταιρείας και των στελεχών της στη διαχείριση των δανείων αυτών;

2. Ποιο είναι το οικονομικό μέρος της συμφωνίας και σε ποια τιμή θα δοθούν τα δάνεια αυτά στην συγκεκριμένη Εταιρεία;

3. Έχετε αναφέρει ότι αυτή η Εταιρεία διαθέτει την εμπειρία και έχει συνεργαστεί στον τομέα αυτό και με άλλες, μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού. Ποιες είναι αυτές οι Τράπεζες και η συνεργασία που είχαν ήταν στον τομέα της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων; 

4. Η Εταιρεία αυτή στο εξωτερικό αγόρασε μη εξυπηρετούμενα δάνεια από άλλες τράπεζες ή απλά «διαχειρίζεται» τέτοια δάνεια όπως προτίθεται να κάνει στη δική σας περίπτωση; 

5. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις συνεργασίας της Εταιρείας αυτής με Τράπεζες στο εξωτερικό που μεταφέρθηκε το προσωπικό των Τραπεζών στη συγκεκριμένη Εταιρεία μαζί με τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων;

Οι όποιες διαβεβαιώσεις είχαν δοθεί από πλευράς Διοίκησης της Τράπεζας, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των μελών μας, παραμένουν δυστυχώς προφορικές, αόριστες, ασαφείς αλλά και ανεπαρκείς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, παρόλο που οι συνάδελφοι είχαν ενημερωθεί από την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας για το ότι θα κυκλοφορούσε σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης, λίγες μέρες μετά η Τράπεζα ενημέρωσε επίσημα την Οργάνωσή μας ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.
 
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης οι συνάδελφοι καυτηρίασαν τη στάση που τήρησε και εξακολουθεί να τηρεί η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, δηλώνοντας, πως με πειθαρχία και ενότητα θα συνεχίσουν να πορεύονται με την ηγεσία της ΕΤΥΚ, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος.

Εξέφρασαν επίσης, τον έντονο προβληματισμό τους για την σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής της Ελληνικής Τράπεζας, την οποία μέσα από τα όσα έχουν πληροφορηθεί, κρίνουν ως ακατανόητη εκφράζοντας τις ανησυχίες τους ακόμα και για το μέλλον της ίδιας της Τράπεζας. 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, τα επηρεαζόμενα μέλη της Οργάνωσής μας με μυστική ψηφοφορία εξουσιοδότησαν ΟΜΟΦΩΝΑ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ να προχωρήσει στον περαιτέρω χειρισμό του προβλήματος και εάν κρίνει αναγκαίο να προχωρήσει στη χρήση όλων των εις την διάθεση του μέσων, περιλαμβανομένης και της απεργίας. 

Το επόμενο διάστημα η Οργάνωσή μας, ανάλογα με τις εξελίξεις, εάν το κρίνει σκόπιμο προτίθεται να καλέσει σε Γενική Συνέλευση το σύνολο των συναδέλφων της Ελληνικής Τράπεζας, για ενημέρωση και λήψη εξουσιοδότησης για περαιτέρω χειρισμό του θέματος και λήψη μέτρων εάν κριθεί αναγκαίο, αφού το συγκεκριμένο θέμα επηρεάζει το σύνολο των συναδέλφων.
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ουδέποτε η λήψη μέτρων αποτέλεσε για την Οργάνωσή μας αυτοσκοπό. Οι συνάδελφοι της Ελληνικής Τράπεζας στο σύνολό τους, την τελευταία τριετία, έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για στήριξη / επιβίωση της Τράπεζας και σε ωφελήματα αλλά και με σκληρή δουλειά με στόχο / επιδίωξη την βελτίωση της εικόνας της Τράπεζάς τους. 

Δεν μπορούν λοιπόν σήμερα οι μονόπλευρες ενέργειες της Διοίκησης να θέτουν σε κίνδυνο / αμφισβήτηση τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων αλλά και με αδιαφανείς συμφωνίες να περιπλέκεται η ίδια η Τράπεζα σε περιπέτειες που διακυβεύουν την επιβίωση και τα συμφέροντά της.  

Η Οργάνωσή μας θα συνεχίσει να χειρίζεται το θέμα και θα σας τηρεί ενήμερους για τις όποιες εξελίξεις. 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ                                              

Λευκωσία, 19 Ιανουαρίου 2017

Προηγούμενο ETYK - Ελληνική Τράπεζα - Επιστολή προς την Κυρία Ειρένα Γεωργιάδου, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικής Τράπεζας
Επόμενο Τμήμα Αφυπηρετησάντων ΕΤΥΚ - Από 1η Φεβρουαρίου 2017 σε ισχύ το Σχέδιο Ομαδικής Ασφάλειας Υγείας

Λήψη Αρχείων

Αρχείο