Menu

ΕΤΥΚ - Συνεργατισμός - Σε συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή της ΣΚΤ συζητήθηκε η Νομική Συγχώνευση των ΣΠΙ με τη ΣΚΤ

Σε συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή της ΣΚΤ συζητήθηκε η
ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΠΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΤ
Η ΕΤΥΚ ζήτησε και έλαβε διαβεβαιώσεις για τη 
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 

Μετά από πρωτοβουλία/πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21/12/2016 συνάντηση της ηγεσίας της Οργάνωσής μας με το Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Νικόλα Χατζηγιάννη, κατά την οποία συζητήθηκε η πρόθεση της Τράπεζας να προχωρήσει στη συγχώνευση όλων των ΣΠΙ σε μία νομική οντότητα, αυτή της Συνεργατικής Κεντρική Τράπεζας.

Η ενέργεια αυτή, αποτελεί συνέχεια των όσων έγιναν μέχρι σήμερα προς την κατεύθυνση της λειτουργικής ενοποίησης του Συνεργατισμού, με τελευταία εξέλιξη την μεταφορά του συνόλου του προσωπικού των ΣΠΙ στην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, ως αποτέλεσμα της σχετικής απόφασης της βουλής.  Μέσα από τη νέα δομή η Διοίκηση της Τράπεζας πιστεύει ότι επιτυγχάνεται καλύτερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων και απάμβλυνση του προβλήματος έλλειψης προσωπικού που παρατηρείται σήμερα, πρόβλημα το οποίο αρκετές φορές στο παρελθόν έχει εγείρει η Οργάνωσή μας προς τη Διεύθυνση της Τράπεζας.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση αναδιάρθρωσης, η Οργάνωσή μας προτάσσει τα θέματα που έχουν σχέση με την προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζήτησε και έλαβε από τη Διοίκηση της Τράπεζας διαβεβαιώσεις για το γεγονός, ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων και το συνεχές της απασχόλησης. 

Μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων της Διοίκησης στόχος είναι η απόδοση της ιδιοκτησίας σε μια διευρυμένη πολυμετοχική εγχώρια βάση μετόχων.  Φυσικά άποψη της Οργάνωσής μας είναι να παραχωρηθούν μετοχές και στους ίδιους τους συναδέλφους.

Άμεσος στόχος της Διεύθυνσης είναι το συντομότερο η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί και η δέσμευση της Διοίκησης του Συνεργατισμού, για διατήρηση μιας συχνής, στενής και καλόπιστης συνεργασίας με την Οργάνωσή μας, η οποία ως γνωστό σήμερα  εκπροσωπεί πέραν του ενός τρίτου των εργαζομένων στο Συνεργατισμό, κάτι το οποίο αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την ομαλή και εύρυθμη μετάβαση του Συνεργατισμού στη νέα του μορφή.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ευελπιστούμε και ευχόμαστε πως ιδιοκτήτες και Διοίκηση θα προχωρήσουν επικεντρωμένοι στους στόχους που έχουν θέσει με σταθερά και μελετημένα βήματα και θα φτάσουν επιτυχώς στα ποθητά αποτελέσματα σύντομα, αποδίδοντας ένα υγιή συνεργατισμό, με σύγχρονη και ανταγωνιστική μορφή αλλά πιστό στην αποστολή και στις αρχές του, σε μια διευρυμένη και εγχώρια μετοχική βάση.

Η Οργάνωσή μας, θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό και να συμμετέχει σε αυτές στοχεύοντας πάντα στην προστασία των καλώς νοουμένων συμφερόντων των μελών της και ταυτόχρονα στην ανάκαμψη του Συνεργατισμού για το καλό τόσο της οικονομίας της πατρίδας μας όσο και των εργαζομένων.
Αναγκαία όσο ποτέ είναι η ενίσχυση της ενότητας και της συσπείρωσής όλων  κάτω από την συνδικαλιστική ομπρέλα της Οργάνωσής μας, ούτως ώστε μαζί να προχωρήσουμε μπροστά αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις όποιες προκλήσεις.  

Θέλουμε κλείνοντας, να ευχηθούμε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος, πάντα με υγεία, χαρά και ευτυχία.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λευκωσία, 23 Δεκεμβρίου 2016


Προηγούμενο Τμήμα Αφυπηρετησάντων ΕΤΥΚ - Διαδικασια υποβολής αίτησης συμμετοχής στο Σχέδιο Ομαδικής Ασφάλειας Υγείας
Επόμενο ΕΤΥΚ - Ελληνική Τράπεζα - Πρώτιστο μέλημα της Οργάνωσής μας η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των μελών μας

Λήψη Αρχείων

Αρχείο