|  Είσοδος  
 
You are here:  ETYK » TETYK » Ιστoρικό
TΕΤΥΚ

TETYK

Ταμείο Ευημερίας Τραπεζικών Υπαλλήλων
  
ΤΕΤΥΚ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το Ταμείο Ευημερίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου ΤΕΤΥΚ ιδρύθηκε το 1992 ως αποτέλεσμα της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της ΕΤΥΚ και του Συνδέσμου Τραπεζών. Αποτελεί ξεχωριστό νομικό πρόσωπο και είναι επίσημα εγγεγραμμένο στα Μητρώα του Υπουργείου Εσωτερικών ως Σωματείο με Αρ. Εγγραφής 1380.

Σκοπός του Ταμείου είναι η οργάνωση, εκτέλεση, χρηματοδότηση και ενίσχυση προγραμμάτων και εκδηλώσεων που έχουν σκοπό να προωθήσουν τη γενική ευημερία και ψυχαγωγία των μελών του Ταμείου και των οικογενειών τους, καθώς και η επένδυση των χρημάτων και της περιουσίας του Ταμείου προς όφελος των μελών του.

Οι οικονομικοί πόροι του ΤΕΤΥΚ προέρχονται από τα ποσά που καταβάλλονται από τις Τράπεζες ως εργοδότες με βάση τις πρόνοιες των Συλλογικών Συμβάσεων, καθώς και από συνδρομές και εισφορές των μελών του οι οποίες διοχετεύονται στο Ταμείο είτε κατευθείαν είτε μέσω του Κεντρικού Ταμείου της ΕΤΥΚ, με έγκριση του Παγκύπριου Συνεδρίου. Το Ταμείο μπορεί επίσης να έχει εισοδήματα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων μέσα στα πλαίσια των προβλεπόμενων δραστηριοτήτων του.

Το ΤΕΤΥΚ έχει ξεχωριστή νομική οντότητα από την ΕΤΥΚ. Σύμφωνα με το Καταστατικό διοικείται από 12μελές Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο αντιπροσωπεύεται τόσο η ΕΤΥΚ όσο και οι Τράπεζες.

Μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του το ΤΕΤΥΚ προσφέρει προς τα μέλη του διευκολύνσεις για παραθερισμό, επιχορηγημένες εκδρομές στο εξωτερικό, επιχορηγημένες παιδικές κατασκηνώσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα, προσφορές για γυμναστήρια κ.τ.λ.

Το άνευ προηγουμένου ενδιαφέρον των συναδέλφων για διαμονή στο Συγκρότημα ΤΕΤΥΚ, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΤΥΚ στην απόφαση να αγοράσει και το διπλανό Συγκροτήμα Ρ & Ζ HOTELAPTS δυναμικότητας 31 διαμερισμάτων με σκοπό να το ενσωματώσει στο Συγκρότημα ΤΕΤΥΚ και να το θέσει στη διάθεση των συναδέλφων από τη νέα περίοδο 2002. Οι προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΤΥΚ δεν σταματούν όμως ως εδώ, αφού έχει θέσει σαν επόμενο στόχο την απόκτηση χώρων παραθερισμού τόσο στην Πάφο όσο και στο Τρόοδος, ούτως ώστε να προσφέρει προς τα μέλη του περισσότερες επιλογές για την αναψυχή και την ψυχαγωγία τους.

 

 

Με όλα αυτά το ΤΕΤΥΚ έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των συναδέλφων τραπεζοϋπαλλήλων σαν το Ταμείο μέσω του οποίου η ΕΤΥΚ εφαρμόζει την πολιτική της και εκφράζει την προσφορά της όσον αφορά την ευημερία τους σε τομείς πέραν των καθαρά συνδικαλιστικών, με εξίσου μεγάλη επιτυχία. Αποκορύφωμα της προσφοράς του ΤΕΤΥΚ προς τα μέλη του αποτελεί η αγορά του Συγκροτήματος KARASBEACHHOTEL στον Πρωταρά το 1998, γεγονός που αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία του Ταμείου, αφού ήταν η εκπλήρωση ενός από τους βασικότερους σκοπούς της ίδρυσης του και για δεκαετίες αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα οράματα των συναδέλφων μελών της ΕΤΥΚ.

 'Εκτοτε το Συγκρότημα του ΤΕΤΥΚ έχει φιλοξενήσει χιλιάδες συναδέλφων με τις οικογένειες τους και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων σαν ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της κατηγορίας του, προσφέροντας ψηλού επιπέδου ποιότητα να εξυπηρέτηση έναντι επιχορηγημένων τιμών.

  
Όροι Χρήσης  |  Δήλωση Προστασίας Δεδομένων
ETYK  |  Συμβάσεις  |  Εκδηλώσεις  |  Ο Τραπεζικός  |  Χάρτης Πλοήγησης  |  Επικοινωνία
Copyright 2013 by ETYK