|  Είσοδος  
 
You are here:  ETYK » Συνέδρια » 46ον Παγκύπριο Συνέδριο
ΕΤΥΚ

Συνεπής, Δυνατή, Aγωνιστική
  
46ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ιστορικό από κάθε άποψη μπορεί να χαρακτηριστεί το 46ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΤΥΚ, που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Οργάνωσής μας, το Σάββατο, 12 Απριλίου 2014. Στο Συνέδριο αυτό επισφραγίστηκε μια λαμπρή τριακονταετία για τον τραπεζοϋπαλληλικό συνδικαλισμό, κατά την οποία το τραπεζικό επάγγελμα ανέβηκε πολύ ψηλά στη συνείδηση της κοινωνίας της Κύπρου.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της Οργάνωσής μας συν. Χρίστος Χαραλάμπους ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στην επιτυχή πορεία της ΕΤΥΚ μέσα από  ην τρικυμία που συγκλόνισε ολόκληρη την Κύπρο, στους κινδύνους, προκλήσεις και  προοπτικές των εποχών, κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο της Οργάνωσης μας συν. Λοΐζο Χατζηκωστή. 

Η ομιλία του Προέδρου της ΕΤΥΚ αυτή τη φορά ήταν αλλοιώτικη... Μέσα σε ένα κλίμα καθολικής συγκίνησης ανέφερε ότι θεωρεί την παρούσα στιγμή ως τον καταλληλότερο χρόνο, για να παραδώσει τη σκυτάλη, γι’ αυτό και σήμερα είναι η τελευταία φορά που μιλά σαν ηγέτης της ΕΤΥΚ στο Συνέδριο. Όπως είπε, παρόλο που προετοιμαζόταν πολύ καιρό για τη στιγμή αυτή με σκοπό να συμφιλιωθεί με την ιδέα της απομάκρυνσης, είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει τα συναισθήματα τα οποία βιώ- ει, διότι την ΕΤΥΚ τη θεωρεί «το σπίτι του», «τον χώρο του», και όλα αυτά τα χρόνια  την έχει αγαπήσει και έχει ταυτιστεί μαζί της. Υποσχέθηκε ότι πάντα και ενόσω θα του το επιτρέπουν οι δυνάμεις του, θα είναι ενεργός συμπαραστάτης, μπροστάρης, δίπλα και κατά βάθος μέσα στην ΕΤΥΚ σε ό,τι χρειαστεί. Ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ονομαστικά όλους εκείνους με τους οποίους κατά καiρούς συνεργάστηκε και που έχουν πρόσφατα αποχωρήσει από την υπηρεσία. Συνέχεια ...

  
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Πριν καν το συνειδητοποιήσω, διαπιστώνω σήμερα, με χαρά, αλλά και στεναχώρια ότι πέρασαν ακριβώς τριάντα χρόνια από τότε που για πρώτη φορά εξελέγηκα στο Προεδρείο της ΕΤΥΚ. Τριάντα χρόνια που σημάδεψαν την προσωπική μου ζωή, αλλάκαι επηρέασαν σε κάποιο βαθμό, πάντοτε, τουλάχιστον, την επαγγελματική ζωή όλων όσων βρίσκονταν στις Τράπεζες.

 Θέλω να πιστεύω ότι και οι αριθμοί επαληθεύουν την πίστη μου, ότι και στα τριάντα αυτά χρόνια υπήρξε μία διαρκής ανοδική πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στον χώρο των Τραπεζών, μια διαρκής ανα- βάθμιση του βιοτικού επιπέδου τόσο από πλευράς οικονομικών δεδομένων όσο και από πλευράς βελτίωσης των συνθηκών εργασίας.

Εύχομαι η ιστορία να μην αποδείξει ότι αυτή η τριακονταετία ήταν η χρυσή εποχή της ΕΤΥΚ, αλλά να υπάρξουν και καλύτερες μέρες.

Φυσικά δεν παραβλέπω και θα κάνω ιδιαίτερη αναφορά στα γεγονότα τα οποία βιώ- σαμε το τελευταίο δωδεκάμηνο και εκ των πραγμάτων σε κάποιο βαθμό ανάκοψαν τη μέχρι τώρα ειρηνική ανοδική πορεία της ΕΤΥΚ. Πέρασαν τριάντα χρόνια μέσα από τα οποία βίωσα απερίγραπτα συναισθήματα.

Σήμερα ανακεφαλαιώνοντας και αξιολογώντας τα, θέλω να διατηρώ στη μνήμη μου, τα ευχάριστα, τις επιτυχίες, και θα προτιμούσα να καταπνίξω τις τυχόν πικρίες και απογοητεύσεις που βίωσα. Θέλω ολοκληρώνοντας τη συνδικαλιστική μου, άμεσα ενεργή πορεία να φύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις και εύχομαι ο Θεός να μου προ- σφέρει την ευκαιρία, αυτές όλες οι αναμνήσεις να με συντροφεύουν για πολλά χρό- νια στη ζωή μου και να μου δώσει επίσης την ευκαιρία σε κάποιο χρονικό σημείο να τις καταγράψω...  Συνέχεια ...

  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 46ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  
46ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Ο Τραπεζικός
ΤΕΥΧΟΣ

629-630

  
Όροι Χρήσης  |  Δήλωση Προστασίας Δεδομένων
ETYK  |  Συμβάσεις  |  Εκδηλώσεις  |  Ο Τραπεζικός  |  Χάρτης Πλοήγησης  |  Επικοινωνία
Copyright 2013 by ETYK