|  Είσοδος  
 
You are here:  ETYK » Συνέδρια » 43ον Παγκύπριο Συνέδριο
ΕΤΥΚ

Συνεπής, Δυνατή, Aγωνιστική
  
43ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου 2011, το 43ο Συνέδριο της ΕΤΥΚ στα Κεντρικά Γραφεία της Οργάνωσής μας στη Λευκωσία. Το Συνέδριο, ως το Ανώτατο Όργανο της Οργάνωσής μας, αξιολόγησε τις παρούσες συνθήκες στον τραπεζικό τομέα και στην οικονομία γενικότερα και χάραξε κατευθυντήριες γραμμές για την πορεία της ΕΤΥΚ μέσα στον επόμενο χρόνο.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της Οργάνωσής μας συν. Πρόδρομος Χαραλάμπους. Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της ΕΤΥΚ συν. Λοΐζου Χατζηκωστή.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Οργάνωσής μας έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και στο πως αυτή επηρεάζει και την Κύπρο, και κατ’ επέκταση το τραπεζικό μας σύστημα. Ο κ. Χατζηκωστής τόνισε,εν όψει των ζοφερών αυτών εξελίξεων, την αναγκαιότητα για περαιτέρω συσπείρωση και ενδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, ούτως ώστε να αποκρούσει τυχόν επιθέσεις κύκλων της εργοδοσίας κατά των κεκτημένων των συναδέλφων.

Αναφορά έγινε και στην προσπάθεια οργάνωσης των αφυπηρετήσαντων συναδέλφων μέσα στους κόλπους της ΕΤΥΚ και την επαναδραστηριοποίηση τους, καθώς και στο αίτημα που υποβλήθηκε μέσα στα πλαίσια της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης, για κάλυψη και των συνταξιούχων από το Ταμείο Υγείας.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης συνδικαλιστικής συνείδησης ανάμεσα στους νεότερους συναδέλφους, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον του τραπεζοϋπαλληλικού συνδικαλισμού. Μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηκωστής τόνισε την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η επιλογή της ΕΤΥΚ, να αποκτήσει ιδιόκτητα διαμερίσματα εκτός Κύπρου, στην Κεραμωτή, καθώς και για τις συμφωνίες για φιλοξενία συναδέλφων στην Πράγα και στο σανατόριο «Σπούτνικ» στη Λευκορωσία με σκοπό την σωματική και ψυχική ανάπαυση των μελών της. Συνέχεια ...

  
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Με μεγάλη χαρά,  γι’  άλλη μια φορά σας καλωσορίζω στο ετήσιο Συνέδριο της Οργάνωσής μας. Σήμερα έχουμε το 43ο Συνέδριο της Οργάνωσής μας και οι εργασίες του διεξάγονται σε πολύ πρωτόγνωρες, δύσκολες, ρευστές και απρόβλεπτες συνθήκες.

Θα έχετε διαπιστώσει ήδη, ότι στις εργασίες του Συνεδρίου αυτού έχουμε περιοριστεί στην παρουσία μόνο των συνέδρων και όσων συναδέλφων ζήτησαν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του,ως παρατηρητές. Δεν έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της εργοδοσίας, ούτε πολιτειακοί και φυσικά ούτε εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών Οργανώσεων της Κύπρου και του εξωτερικού.

Η επιλογή αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσής μας, είναι συνειδητή και φυσικά αφορά το Συνέδριο αυτό, όπως και άλλα συνέδριά μας στο παρελθόν.

Δεν σημαίνει όμως αυτό, ότι άλλαξε η πάγια πολιτική της Οργάνωσής μας, απλούστατα στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρήθηκε πιο παραγωγική λύση να διεξαχθούν οι εργασίες του 43ου Συνεδρίου, σ’ ένα αυστηρά οικογενειακό περιβάλλον που θα μας δώσει την ευκαιρία πιο άνετα να εκφράσουμε τις απόψεις, τους προβληματισμούς, αλλά και τις εισηγήσεις μας, όπως τις αφουγκραζόμαστε από τους ίδιους τους συναδέλφους, αλλά ταυτόχρονα, όπως και εμείς ως ηγεσία διορατικά διαβλέπουμε τις εξελίξεις και τα γεγονότα που έρχονται.

Δεν σημαίνει,  η έλλειψη σήμερα φιλοξενουμένων ότι η Οργάνωσή μας έπαψε να σέβεται τους συνήθεις προσκεκλημένους μας και φυσικά ούτε έχει μεσολαβήσει οποιαδήποτε διαφοροποίηση των σχέσεων μας. Απλούστατα υπεύθυνα και με τόλμη το Διοικητικό Συμβούλιο επέλεξε αυτή τη διαδικασία, διότι στις σημερινές συνθήκες θεωρήθηκε πιο επωφελές, για το συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζικών υπαλλήλων,  το Συνέδριο αυτό να διεξαχθεί χωρίς φιλοξενούμενους.

Μέσα στα πλαίσια των εργασιών του 43ου Συνεδρίου μας, θα μας δοθεί η ευκαιρία ξεφεύγοντας από τις τυπικές διαδικασίες να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας πιο παραγωγικά και χρήσιμα για την ίδια την Οργάνωση και τα μέλη μας. Συνέχεια ...

  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 43ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  
43ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Ο Τραπεζικός
ΤΕΥΧΟΣ

595-596

  
Όροι Χρήσης  |  Δήλωση Προστασίας Δεδομένων
ETYK  |  Συμβάσεις  |  Εκδηλώσεις  |  Ο Τραπεζικός  |  Χάρτης Πλοήγησης  |  Επικοινωνία
Copyright 2013 by ETYK